Messi spečatil hladký triumf FC Barcelona na pôde tímu slovenského obrancu Valjenta
14 | 06 | 2020 I SITA

Futbalistom FC Barcelona vyšiel na výbornú návrat do španielskej La Ligy pod trojmesačnej pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu.


Tím vedený trénerom Quiquem Setiénom v sobotu neskoro večer zvíťazil 4:0 na pôde mužstva RCD Mallorca, v drese ktorého celý duel absolvoval slovenský stopér Martin Valjent. Blaugranas si ziskom troch bodov na pôde zostupom "namočeného" súpera upevnili pozíciu lídra tabuľky, pred druhým Realom majú aktuálne päťbodový náskok. "Biely balet" však má k dobru nedeľňajší súboj proti Eibaru a v prípade úspechu sa môže Kataláncom opäť priblížiť na dva body.

"Prvý zápas po dlhej pauze a za mimoriadne zvláštnych okolností so sebou mohol priniesť hocičo, aj prekvapenie na náš úkor. Niekto možno čakal, že sa bude hrať v pomalšom tempe a pri práci s loptou to nebude ono, ale myslím si, že sme zvládli úvod tohto šprintu v závere sezóny," prezradil po zisku troch bodov kouč Setién.

Schumacher má podstúpiť inovatívny zákrok, taliansky neurochirurg je však skeptický
Niekdajší fenomenálny nemecký pretekár F1 Michael Schumacher si bude musieť počkať na operáciu s využitím kmeňových buniek. Čítať ďalej
13 | 06 | 2020 | SITA


Úspech FC Barcelona sa začal rodiť už na začiatku duelu, pretože už v úvode druhej minúty otvoril skóre stretnutia Arturo Vidal a pred prestávkou pridal poistku Martin Braithwaite. Po zmene strán prišlo ku kurióznej situácii. Celá súťaž sa síce hrá bez fanúšikov na tribúnach, jednému sa však v tomto súboji podarilo dostať priamo na hraciu plochu.

Na sebe mal dres reprezentácie Argentíny s desiatkou Lionela Messiho a po prieniku na ihrisko si z niekoľkometrovej vzdialenosti urobil "selfie" s Jordinom Albom. Práve Alba v tomto súboji pridal tretí gól hostí a bodku za duelom dal presný zásah Messiho v úplnom závere.

Ofenzívny klenot FC Barcelona v tomto stretnutí okrem presného zásahu na konci zaznamenal aj dve asistencie, keď sa priamo podieľal na góloch Braithwaita a Albu. Messi navyše zaokrúhlil počet svojich gólov v tejto sezóne La Ligy na 20 a zaznamenal tak už dvanásty ročník po sebe, v ktorom skóroval aspoň dvadsaťkrát. To sa v najvyššej španielskej súťaži ešte nikomu nepodarilo a v blízkej či ďalekej budúcnosti nemožno očakávať, že sa niekto tomuto zápisu aspoň priblíži.

Federer sa už v roku 2020 na súťažné kurty nevráti, podstúpil ďalšiu operáciu kolena
Skúsený švajčiarsky tenista Roger Federer sa ani po prípadnom reštarte aktuálnej sezóny po pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu nevráti v roku 2020 na súťažné kurty. Čítať ďalej
10 | 06 | 2020 | SITA