Najvyšší súd rozhoduje o väzbe Mariana K., podľa prokurátora J. Šantu sa nič nezmenilo
10 | 06 | 2020 I TASR

Senát Najvyššieho súdu (NS) SR rozhoduje o žiadosti Mariana K. o prepustenie z väzby v kauze falšovania televíznych zmeniek a marenia spravodlivosti. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta tvrdí, že sa od posledného rozhodovania NS SR nič nezmenilo a dôvody väzby naďalej pretrvávajú.


„Od posledného rozhodovania Najvyššieho súdu sa z môjho pohľadu nič nezmenilo. Dôvod kolúznej, útekovej a preventívnej väzby naďalej pretrváva a toto moje stanovisko je v súlade so stanoviskom Najvyššieho súdu,“ uviedol Šanta.

Mariana K. odsúdil Špecializovaný trestný súd koncom februára spolu s jeho spoluobžalovaným - bývalým riaditeľom televízie Pavlom R. na 19-ročný trest odňatia slobody. Voči rozsudku sa do výroku o treste odvolal prokurátor Ján Šanta. Odvolala sa aj obhajoba Mariana K. a Pavla R., ktorá trvá na nevine svojich klientov.

V prípade koncom mája navrhol vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obžalovať aj Štefana A., ktorý bol vylúčený na samostatné konanie.

Prezidentka vymenovala 19 nových sudcov bez časového obmedzenia
Prezidentka SR Zuzana Čaputová v stredu vymenovala 19 nových sudcov bez časového obmedzenia. Sudcom pripomenula, že budú pôsobiť v prvej línii úsilia o prinavrátenie dôvery v spravodlivosť. Čítať ďalej
10 | 06 | 2020 | TASR