O post šéfa Lesov SR zabojuje v prvom kole osem uchádzačov
08 | 06 | 2020 I SITA

Aktuálne je ako generálny riaditeľ Lesov SR poverený Matej Vigoda, ktorý sa tiež prihlásil do riadneho výberového konania.


V prvom kole výberového konania na generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky sa zúčastní 8 uchádzačov. Prvé kolo sa uskutoční priamo v centrále štátneho podniku v Banskej Bystrici, druhé kolo v Bratislave. Agentúru SITA o tom v pondelok informoval hovorca Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV) Vladimír Machalík.

Podmienkou účasti na výberovom konaní bolo okrem kvalifikačných predpokladov aj zaslanie návrhu stratégie a koncepcie rozvoja štátneho podniku Lesy SR v rámcoch aktuálneho programového vyhlásenia vlády SR.

Uchádzačmi o funkciu generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy SR sú Ivan Horvát, absolvent lesníckej fakulty Technickej univerzity vo Zvolene (TUZVO), Peter Chrust, absolvent Vysokej školy lesníckej a drevárskej vo Zvolene (VŠLD), Stanislav Jevčák, absolvent lesného inžinierstva Lesníckej fakulty VŠLD vo Zvolene, Juraj Koch, absolvent lesníckeho odboru na TUZVO.

Bývalý obchodný riaditeľ Lesov SR Tomáš K. a podnikateľka Lucia Ď. budú väzobne stíhaní
Obvineným v kauze úplatkov v podniku Lesy SR hrozí trest vo výške 10 až 15 rokov väzenia za prvý spomenutý skutok a 12 až 20 rokov za druhý skutok. Čítať ďalej
05 | 06 | 2020 | SITA


Do výberového konania sa prihlásili aj René Kozáčik, absolvent lesníckej fakulty VŠLD vo Zvolene, Jozef Kulan, absolvent VŠLD vo Zvolene, Vladimír Poljak, absolvent inžinierskeho štúdia lesníckeho odboru TUZVO a bakalár odboru kynológie Univerzity veterinárneho lekárstva v Košiciach a Matej Vigoda, aktuálne poverený generálny riaditeľ Lesov SR, absolvent fakulty ekológie a environmentalistiky TUZVO.

LESY Slovenskej republiky, štátny podnik, sú najväčším správcom lesného majetku na Slovensku. Obhospodarujú necelých 900-tis. hektárov lesných pozemkov, čo je takmer 45 % lesného pôdneho fondu Slovenska. Koncom roka 2019 zamestnával podnik takmer 3 600 ľudí.

Generálny riaditeľ štátneho podniku LESY SR je štatutárnym orgánom podniku, menuje ho do funkcie minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ktorému je priamo podriadený. Priamo riadi štyroch riaditeľov úsekov generálneho riaditeľstva a 25 riaditeľov odštepných závodov a ich prostredníctvom celú hospodársku činnosť štátneho podniku.

Vlastníci neštátnych lesov sa búria proti návrhu ministra Jána Budaja
Platforma Zachráňme lesné bohatstvo Slovenska hodnotí zámer ministra životného prostredia SR Jána Budaja (OĽaNO), aby boli všetky pozemky v národných parkoch v štátnom vlastníctve, za nesprávny a nereálny. Čítať ďalej
28 | 05 | 2020 | SITA