Dozorná rada Bratislavskej vodárenskej spoločnosti odsúhlasila odkúpenie Infra Services
08 | 06 | 2020 I SITA

Dozorná rada Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) odsúhlasila odkúpenie Infra Services. V tlačovej správe o tom informoval hovorca spoločnosti Peter Podstupka.


"Osem z desiatich členov Dozornej rady BVS dnes schválilo plán na prevzatie úplnej kontroly v dcérskej spoločnosti BVS, Infra Services. Jeden člen dozornej rady sa zdržal a s plánom vytlačiť z bratislavských vodární súkromného investora nesúhlasil jeden hlasujúci," uviedol v pondelok hovorca. O zámere odkúpiť od súkromného investora menšinový podiel teraz bude rozhodovať Valné zhromaždenie BVS, ktoré má v tejto veci posledné slovo.

„Som rád, že Dozorná rada BVS sa po detailnom preštudovaní všetkých materiálov rozhodla veľkou väčšinou schváliť náš plán na úplné prevzatie kontroly nad vodou a kanalizáciami v regióne BVS,“ povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Peter Olajoš.

Ministerstvo zdravotníctva zváži podanie trestného oznámenia na neznámeho páchateľa za šírenie poplašnej správy
Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR zváži podanie trestného oznámenia na neznámeho páchateľa za šírenie poplašnej správy. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová. Čítať ďalej
08 | 06 | 2020 | SITA


Pred členmi dozornej rady zopakoval, že týmto krokom sa BVS rozviažu ruky a bude môcť začať rýchlo a efektívne opravovať infraštruktúru, ktorá je vo veľmi zlom stave a nevyhnutne si vyžaduje vysoké investície. "Odkúpením akcií od súkromného investora už na modernizácii vodárenskej infraštruktúry nebude profitovať súkromná spoločnosť, vďaka čomu sa podarí opraviť viac vodovodov a kanalizácií," dodáva spoločnosť.

"Dnes je v regióne BVS po svojej technickej životnosti takmer 500 kilometrov vodovodných a kanalizačných potrubí. Je preto potrebné každé euro, aby sa čo najskôr zmodernizovali rozvody, ktoré môžu každú chvíľku začať zlyhávať," vysvetlila BVS. Vodárne majú na základe nevýhodných zmlúv z minulosti povinnosť všetky investičné akcie ponúknuť najprv Infra Services.

"Tá si na základe nevypovedateľných zmlúv prihodí desaťpercentnú maržu, ak ich robí cez subdodávky. To predražuje opravu infraštruktúry a rovnako znemožňuje BVS rokovať priamo so subdodávateľmi o získaní najlepšej hodnoty za peniaze," uzavrela BVS.

Koalícia chce zrušiť imunitu sudcov. Mali by byť zodpovední za svoje verdikty
Súčasný právny poriadok sudcom sľubuje imunitu pri ich rozhodovaní. Vláda Igora Matoviča však v tejto oblasti počíta so zmenami, ktoré by mali znamenať zodpovednosť sudcov za ich verdikty a to ako v disciplinárnej, tak aj v trestnoprávnej rovine.... Čítať ďalej
08 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok