Rozpoznávanie tvárí má v Rusku zabrániť podvádzaniu pri skúškach
06 | 06 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Dôvodom pre použitie systému boli množiace sa prípady, keď na skúšku prišli namiesto študentov „náhradníci“.Uviedol portál Pnp.ru.


Systém rozpoznávania tvárí počas Jednotnej štátnej skúšky zavedú tento rok v Ruskej federácii už vo viacerých regiónoch. Oznámil to ruský minister školstva Sergej Kravcov.


Minister školstva informoval, že takýto systém bol prvýkrát zavedený v jednom z regiónov v roku 2019 a ukázal sa ako úspešný.


„Tento rok systém rozpoznávania tvárí použijeme hneď vo viacerých regiónoch a na rozličných skúšobných miestach. Použitie bude čisto automatické, aby bolo možné skúšku skutočne urobiť objektívne,“ spresnil Kravcov.


Podľa už zverejnených termínov sa v Rusku 29. a 30. júna uskutočnia skúšobné testy bez priamej účasti študentov s cieľom chrániť ich zdravie. Po úspešnom absolvovaní testov je hlavná etapa skúšok naplánovaná od 3. do 23. júla.


Vedci takmer rok a pol skúmali „správanie“ mŕtvol. Nafilmovali ich, ako sa hýbali
Vedci austrálskeho centra pre tafonomický experimentálny výskum skúmali mŕtvoly. Počas jeden a pol roka trvajúceho snímania tiel zosnulých zaznamenali, čo sa stane s mŕtvolami po smrti, pričom sa zamerali najmä na vlastnosti procesu rozkladu.... Čítať ďalej
31 | 05 | 2020 | Imrich Kovačič