Post predsedu hnutia Sme rodina potvrdil Boris Kollár (aktualizácia)
06 | 06 | 2020 I TASR

Protikandidáta Kollár nemal.


Post predsedu hnutia Sme rodina potvrdil Boris Kollár. Členovia hnutia ho zvolili na sobotnom sneme v Bratislave. Protikandidáta Kollár nemal.

Kollár vo svojom príhovore na začiatku snemu poďakoval členom hnutia za ich nasadenie vo voľbách. Pripomenul tiež, že hnutie oproti parlamentným voľbám v roku 2016 "išlo hore o dve percentá".

"Umlčali sme všetky hlasy, ktoré vraveli, že sme strana len na jedno použitie," poznamenal Kollár.

Aktualizované 6.6. o 13.30 hod.

Skonštatoval, že hnutie je stabilným prvkom v koalícii a tiež na parlamentnej scéne. Na to sa podľa Kollára môže spoľahnúť aj premiér. "U nás v strane neprebiehajú žiadne boje o moc, žiadne štiepenie, žiadne nenaplnenie politických ambícií," poznamenal s tým, že hnutie sa "neštiepi, ale je pevné ako jedna skala".

Kollár tiež povedal, že je dôležité, aby politické strany a hnutia boli teraz konsolidované, pretože prichádza ekonomická kríza spôsobená pandémiou nového koronavírusu. Mali by tiež viac času sústrediť na pomoc ľudom, a nie na boj v strane, skonštatoval.

Za podpredsedov hnutia boli opätovne zvolení Milan Krajniak, Peter Pčolinský, Petra Krištúfková a Jozef Vašuta. Novým podpredsedom sa stal Jozef Lukáč. Generálnou manažérkou sa stala Marcela Kulifajová. Všetci boli zvolení jednohlasne.

Matovičovi sa nedarí dodržiavať sľuby o transparentnosti. Kazia mu to Kollárovci
Sľuby Igora Matoviča (OĽaNO) a celej vlády o transparentnosti narúša vicepremiér Štefan Holý (Sme rodina). Holého firma podpísala v roku 2018 zmluvu na analýzu pre Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) za 300-tisíc eur. Analýzu, na ktorú sme sa... Čítať ďalej
02 | 06 | 2020 | Jaroslav Fabok