Aké doklady potrebujú občania susedných krajín pri prekročení slovenských hraníc?
05 | 06 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Pre vstup na Slovensko sú potrebné potvrdenie o trvalom alebo prechodnom pobyte, alebo dva iné doklady.


Štátne hranice medzi Českom, Maďarskom, Rakúskom a Slovenskom sú od piatka od 8.00 h pre občanov týchto krajín otvorené bez obmedzení.

Bez povinnosti karantény alebo predloženia negatívneho testu na ochorenie COVID-19 môžu bez časového ohraničenia prísť na Slovensko všetky osoby s trvalým alebo prechodným pobytom alebo osoby zdržiavajúce sa na území Česka, Maďarska, Rakúska alebo na území Slovenska, ktoré vstupujú do SR cez hraničné priechody z troch spomínaných susedných štátov, uviedla hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Daša Račková.

"Ak tieto osoby nemajú potvrdenie o trvalom alebo prechodnom pobyte, musia preukázať skutočnosť o zdržiavaní sa na území týchto štyroch krajín najmenej dvoma hodnovernými dokladmi," priblížila Račková.

Dodala, že ľudia sa môžu preukázať napríklad preukazom o zdravotnom poistení, nájomnou zmluvou, pracovnou zmluvou, potvrdením od zamestnávateľa, poistnou zmluvou alebo potvrdením o platbe inkasa.

Minister financií je za ponechanie zatvorených obchodov v nedeľu aj po koronakríze
Minister financií Eduard Heger je za ponechanie zatvorených obchodov v nedeľu aj po skončení koronakrízy, no o tejto téme v konečnom dôsledku rozhodnú poslanci. Konštatoval to vo štvrtok večer v relácii Na hrane TV JOJ. Čítať ďalej
05 | 06 | 2020 | SITA