Rusko chce prinútiť západné médiá, aby na ruskom území hrali podľa ruských pravidiel
02 | 06 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Akcie amerických médií sú voči Rusku nepriateľské,“ uviedol podpredseda Komisie Dumy pre vyšetrovanie zasahovania cudzích štátov do vnútorných záležitostí Ruskej federácie Nikolaj Ryžak, uviedol portál Rueconomics.ru.


Ryžak povedal pre Riafun.ru, že ruská Duma pripravuje ďalšie opatrenia na sprísnenie zodpovednosti informačných zdrojov USA. Hlavne za skreslené informovanie v súvislosti s pandémiou COVID-19. Ryžak si je istý, že na území Ruskej federácie musia pôsobiť podľa ruských zákonov.

Ryžak sa vyjadril i k porovnaniu ruských a amerických mediálnych zákonov. Zdôraznil, že „je neprijateľné vyhovárať sa na slobodu médií a pod jej pláštikom beztrestne zasahovať do vnútorných záležitostí Ruskej federácie. Zahraničné spoločnosti, vrátane sociálnych sietí a internetových médií, musia dodržiavať ruské zákony“.


Prináša koronavírus koniec liberalizmu a triumf autoritárstva?
Pandémia rozbila niektoré zakorenené predstavy o demokracii a autokracii. Rovnako ako domnelé liberálne demokracie nemusia byť napokon až tak liberálne, autoritárske režimy môžu byť v skutočnosti menej despotické, ako sa zdá. Komentár priniesli... Čítať ďalej
01 | 06 | 2020 | Natália Sollárová