Bloomberg pod tlakom menil titulok článku o koronavíruse v Rusku
17 | 05 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Agentúra Bloomberg zmiernila titulok článku o štatistike úmrtnosti na koronavírus v Rusku až pod tlakom. Uviedol portál Tsargrad.tv.


Agentúra Bloomberg zmenila názov článku o koronavíruse v Rusku. Urobila tak po ostrej kritike oficiálnej predstaviteľky ruského ministerstva zahraničných vecí Márie Zacharovej a ruského senátora Alexeja Puškova. Ten bez servítky vyhlásil, že za spôsob, akým agentúra informovala o úmrtiach v dôsledku vírusu v Rusku, by sa „nemuseli hanbiť ani v nacistickom Nemecku“.


Agentúra Bloomberg zmenila názov článku z 13. mája o koronavíruse v Rusku na základe ostrej kritiky. Prísne ho totiž ohodnotila hlavne Zacharová. Na Facebooku uviedla, že v súvislosti s pandémiou sa proti Rusku začala dezinformačná kampaň.


Dva mesiace s koronavírusom odhalili pravú tvár WHO (Valentin Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
15 | 05 | 2020 | Iveta Machová

Podľa Zacharovej pochádzala iniciatíva od generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga. „Rusko a Čína v súvislosti s pandémiou koronavírusu COVID-19 šíria množstvo dezinformácií. Takto sa snažia zmeniť svetový poriadok,“ vyhlásil šéf aliancie.


Zacharová následne zapochybovala, či je „svetový poriadok“, v ktorom vplyvná agentúra Bloomberg uverejní článok s nadpisom „Odborníci chcú vedieť, prečo koronavírus nezabil viac Rusov,“ celkom v poriadku? Ku kritike sa pridal i ruský senátor Puškov.


„Akoby som videl titulky z čias fašistického Nemecka: „Prečo naše zbrane nezabili viac Rusov?“ Napísal Puškov na Twitteri.


Po vypuknutí škandálu agentúra Bloomberg zmenila titulok na nový, tentoraz miernejší: „Experti spochybňujú ruské údaje o úmrtnosti na COVID-19“. Ako agentúra uvádza vo vysvetlení redakcie, nový nadpis má „odrážať pochybnosti odborníkov o ruskej metodike zostavovania štatistík úmrtnosti“.


Moskvu zasiahla vlna vyhrážok bombovými útokmi
Ruská metropola Moskva v sobotu opäť čelila vlne vyhrážok bombovými útokmi. Čítať ďalej
16 | 05 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR