Moskovčanku čaká súd za úmyselné šírenie dezinformácie o mŕtvych na koronavírus
02 | 06 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Obvinená na sociálnej sieti napísala, že z moskovskej hvezdárne, ktorá slúžila ako karanténne stredisko, v noci tajne vyvážali telá mŕtvych. Uviedol portál Vm.ru.


Moskovská prokuratúra schválila trestné stíhanie obyvateľky hlavného mesta Ruska za šírenie nepravdivých informácií o úmrtiach na koronavírus.


Žena je obvinená z vedomého šírenia nepravdivých informácií. Moskovčanka, ktorá je moderátorkou skupiny na sociálnej sieti, napísala, že z observatória v Krylackom v noci tajne vyvážajú telá ľudí, ktorí zomreli na koronavírus.


Odbor práce a sociálnej ochrany obyvateľstva Moskvy totiž určil observatórium v ​​Krylackom na poskytovanie karanténnych služieb zdravým ľuďom, ktorí museli kvôli izolácii v súvislosti s COVID-19 ísť do izolácie.


Podľa moskovskej prokuratúry zverejnila obvinená tieto informácie s jasným cieľom zvýšiť počet podporovateľov svojej skupiny v sociálnej sieti.


„Po doručení kópie obvinenia bude trestný prípad zaslaný na moskovský Okresný súd na posúdenie veci," uviedla tlačová služba moskovskej prokuratúry.


Američania demonštrujú s tyčami a Trump hľadá verejného nepriateľa. Z násilia viní hnutie Antifa
Podľa amerického prezidenta Donalda Trumpa je za nepokoje, ktoré už týždeň prebiehajú po celej krajine, zodpovedné radikálne hnutie Antifa. Čítať ďalej
02 | 06 | 2020 | Imrich Kovačič