"So psami zaobchádzajú lepšie ako s nim", uviedla teta Georga Floyda, ktorého vražda šokovala USA
01 | 06 | 2020 I Marek Molnár

Smrť Georgea Floyda vytvorila vlny hnevu a násilia, ktoré sa dajú čiastočne vysvetliť traumatizujúcim videom jeho zatknutia, prehlásila jeho teta pre portál RT.


Angela Harrelsonová vyhlásila, že neospravedlňuje rabovanie a nepokoje, ktoré sú súčasťou protestov proti policajnej brutalite, ktoré vytvorila smrť jej synovca. Vidí však, prečo tento konkrétny incident vyvolal toľko hnevu.

„Plienenie a škoda na majetku - všetci vieme, že by to ľudia nemali robiť. Rozumiem súčasnému hnevu a frustrácii. Chápem dôvod, prečo to robia,“ uviedla teta nebohého Georga Floyda.

"Dôvod, prečo sú ľudia tak naštvaní, je ten, že to videli. Je to, akoby tam boli. Videli skutočnú vraždu pred svojimi očami. Je to niečo, čo nevymažete zo svojej pamäti," vysvetlila Harrelsonová.



Floyd zomrel potom, ako ho policajt z Minnesoty držal na zemi a položil mu koleno na krk. On a jeho kolegovia ignorovali Floyda, ktorý stonal a hovoril im, že nemôže dýchať a trpí veľkou bolesťou.

Harrelsonová uviedla, že samotná krutosť zaznamenaná na videu sa dotkne každej osoby, ktorá má „srdce, ktoré bije a pumpuje krv“.

"Existujú ľudia, ktorí mi povedali, že sa chceli dostať cez televízor, len aby ho zachránili," vysvetlila.

"Vešiate homosexuálov a kameňujete ženy", uviedol Pompeo v odpovedi na Zarífov príspevok
Mike Pompeo si na Twitteri vymenil názory s iránskym ministrom zahraničných vecí Mohammadom Džavádom Zarífom po tom, čo okomentoval brutálne nepokoje v USA, informuje portál RT. Čítať ďalej
31 | 05 | 2020 | Marek Molnár


Harrelsonová sa obáva toho, že štyria policajti nedostanú trest za to, že zavraždili jej synovca.

Obvinenia z vraždy tretieho stupňa namierené proti Derekovi Chauvinovi, policajtovi, ktorý položil koleno na Floydov krk, si „pohrávajú s rodinou,“ uviedla. Ako registrovaná zdravotná sestra si je istá, že traja ďalší policajti si museli byť vedomí toho, čo sa dialo.

"Spravodlivosť dosiahneme vtedy, keď všetci štyria budú odsúdení za vraždu," dodala na záver.

Donald Trump: Spojené štáty označia Antifu za teroristickú organizáciu
Prezident Donald Trump v nedeľu oznámil plány na označenie protestnej ľavicovej skupiny Antifa za teroristickú organizáciu. Čítať ďalej
01 | 06 | 2020 | Mário Martinka