Profesie ktoré môžu očakávať rast platov po skončení pandémie
31 | 05 | 2020 I Imrich Kovačič

Špecialisti z Inštitútu progresívneho vzdelávania označili povolania, ktoré by mohli očakávať lepšie platy po ukončení pandémie koronavírusu, píšu Ria Novosti.


Podľa odborníkov a špecialistov na marketing a riadenie ľudských zdrojov môžu najmä výrobcovia a tvorcovia internetového obsahu očakávať po skončení pandémie koronavírusu nárast príjmov a zvýšovanie platov, pretože výrobné podniky budú potrebovať v pokrízovom období rozvíjať služby a tým zvyšovať počet svojich zákazníkov. Z rovnakých dôvodov môžu i počítať so zvýšením platum aj IT odborníci, analytici veľkých dát a online obchodníci.

Ťažké pracovné podmienky môžu prispieť k rastu platov protikrízových manažérov, finančných a časových konzultantov a  logistických manažérov, skúsených online pedagógov a virtuálnych sprievodcov.

S najväčšou pravdepodobnosťou sa zvýšia platy lekárov a odborníkov v prírodovednom segmente, ak aj psychológov a psychoterapeutov. Najviac sa však tlak na rast platov dotkne pracovníkov v poľnohospodárskom sektore (agronómovia, špecialisti na chov dobytka, veterinári, dojiči a pod.), kde sa očakáva aj zvýšenie dopytu a rast spotrebiteľských cien.

Z Fondu vzájomnej pomoci, ktorý pred dvomi mesiacmi ohlásil Matovič, sa ešte nevyplatilo ani euro
Z Fondu vzájomnej pomoci, ktorého vznik ohlásil na začiatku apríla tohto roka premiér Igor Matovič (OĽaNO) spoločne s koaličnými partnermi, sa ešte nikomu nevyplatilo ani euro. Podľa Úradu vlády SR (ÚV SR) by výsledný systém fungovania mal byť... Čítať ďalej
31 | 05 | 2020 | SITA