Polícia pátra po páchateľoch, ktorí ukradli z poľa 400 kilogramov jahôd
31 | 05 | 2020 I TASR

"Ak ste si všimli pohyb podozrivých osôb, prípadne viete o niekom, kto ponúka jahody na predaj za výhodnú cenu, dajte nám vedieť. Môžu byť kradnuté," žiada polícia.


Polícia pátra po páchateľoch, ktorí v obci Kúty v noci na štvrtok (28. 5.) ručne vyzbierali 400 kilogramov jahôd. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti. Ako poznamenala polícia, nešlo o dohodnutú zákazku, ale "čistú zlodejinu bez zaplatenia".

"Z fóliovníkov pestovateľskej spoločnosti Kúty zmizli jahody tesne pred spustením oficiálneho samozberu. Jahody naložili do 50 plastových bedničiek a spolu s jahodami zmizli aj vozíky na zber a prepravu," uviedla polícia.

Pri tomto "samozbere" došlo nielen ku krádeži jahôd, ale aj k poškodeniu rastlín. Firma si predbežne vyčíslila škody na 3700 eur. "Ak ste si všimli pohyb podozrivých osôb, prípadne viete o niekom, kto ponúka jahody na predaj za výhodnú cenu, dajte nám vedieť. Môžu byť kradnuté," žiada polícia.

Rumunský premiér dostal pokutu za nenosenie rúška
Predsedovi vlády bola udelená pokuta po tom, ako sa objavila na internete fotografia, na ktorej fajčil v miestnosti v spoločnosti ďalších ministrov a ešte aj nemal rúško. Čítať ďalej
31 | 05 | 2020 | TASR