Živé vysielanie televízie CNN prerušil výbuch (VIDEO)
30 | 05 | 2020 I Marek Molnár

Výbušné zariadenie, ktoré sa považuje za „petardu“, bolo hodené do centra CNN v Atlante, čo prinútilo celý štáb zastaviť vysielanie správ a utiecť do bezpečia. Celý incident je zachytený na kamere, informuje portál RT.


K incidentu došlo počas toho, ako Nick Valencia zo CNN moderoval o masívnych protestoch v Atlante proti smrti George Floyda. Video začína záberom na políciu, ktorá drží nepriepustnú líniu, aby sa demonštranti nedostali do budovy.

"Niektorí ľudia sa smejú, niektorí ľudia točia videá," uvádza reportér a v tom momente pri dverách vybuchla výbušnina.

"Nick, si v poriadku? Ste v poriadku, chlapci?,“ opakovane sa pýta hostiteľ CNN, pričom v štúdiu zavládne chaos. Valencia uviedol krátko po prerušení vysielania, že išlo iba o „petardu“.



Štúdio CNN v Atlante bolo v piatok obklopené množstvom demonštrantov, ktorí zničili hlavný vchod a podpálili policajné auto.

Na miesto bolo privolaných niekoľko obrnených vozidiel a ďalšie policajné posily.

Guvernér štátu Georgia, Brian Kemp vyzval jednotky národnej gardy a vyhlásil stav núdze, aby potlačil nepokoje a rabovanie uprostred prebiehajúcich demonštrácii v Atlante.

Prototyp novej rakety Starship spoločnosti SpaceX dnes explodoval na testovacej rampe (VIDEO)
Prototyp kozmickej rakety SpaceX, Starship, explodoval v piatok počas plánovaných pozemných testov. Išlo o ďalší zo série testov nového štartovacieho prostriedku, ktorý by sa mal stať nosným modulom vesmírneho programu. Čítať ďalej
30 | 05 | 2020 | Imrich Kovačič