V piatok pribudol jeden prípad nákazy koronavírusom
30 | 05 | 2020 I SITA

Na Slovensku v piatok pribudol jeden prípad nákazy koronavírusom. Národné centrum zdravotníckych informácií o tom informovalo na webe covid-19.nczisk.


Celkovo tak máme 1 521 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie Covid-19. Laboratóriá v piatok urobili vyše 3 400 testov, celkový počet otestovaných vzoriek je tak už takmer 171-tisíc.

Ochorenie prekonalo ďalších 18 ľudí, spolu sa vyliečilo už 1 356 osôb. Nepribudlo žiadne ďalšie úmrtie pacienta s pozitívnym testom na Covid-19. Stále tak evidujeme 28 úmrtí osôb pozitívne testovaných na toto ochorenie. Na Slovensku je aktuálne 137 aktívnych prípadov.

B. Kollár: Okresné úrady patria pod OĽaNO, inšpektoráty práce Sme rodina
Namiesto transparentnosti si OĽaNO vytvorilo vlastné komisie s vlastnými pravidlami, ktoré rozhodujú o tom, kto bude ovládať ktorý úrad, uviedol podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga. Čítať ďalej
30 | 05 | 2020 | TASR


Ako informoval permanentný krízový štáb na korona.gov.sk, počet hospitalizovaných pacientov v piatok klesol, aktuálne je ich 56. Z toho má ochorenie Covid-19 potvrdené päť ľudí.

Na jednotke intenzívnej starostlivosti ani umelej pľúcnej ventilácii nie je žiadny pacient. Kĺzavý medián má stále hodnotu nula. Jeden nový prípad evidujú v Košickom kraji.