Podpredseda Smeru-SD nechce brať Ficovi zásluhy na vybudovaní a vedení strany
28 | 05 | 2020 I SITA

Podpredseda opozičnej strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) a Národnej rady SR (NR SR) Peter Pellegrini nechce brať šéfovi Smeru-SD Robertovi Ficovi zásluhy na tom, že vybudoval a 20 rokov viedol „najsilnejšiu sociálnodemokratickú stranu na Slovensku".


Povedal to na dnešnej tlačovej konferencii v prítomnosti ďalších podpredsedov strany Petra Žigu, Richarda Rašiho a poslanca NR SR Matúša Šutaja-Eštoka.

Fico v utorok 26. mája uviedol, že strana Smer-SD je jeho dieťa. Pellegrini tomuto postoju rozumie. Fica však vyzval na odchod z čela strany, kým je ešte čas, aby nedopadol ako bývalí slovenskí premiéri Vladimír Mečiar či Mikuláš Dzurinda.

Pellegriniho výzva Ficovi je príležitosťou na rozvoj vnútrostraníckej demokracie, tvrdí Štefančík
Opozičná strana Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) má jedinečnú príležitosť na rozvoj vnútrostraníckej demokracie. Konflikt medzi podpredsedom strany Petrom Pellegrinim a šéfom Smeru-SD Robertom Ficom však nakoniec môže vyústiť aj do rozkolu strany.... Čítať ďalej
28 | 05 | 2020 | SITA


„Moje utorkové vyhlásenie nebolo myslené osobne, nebol to zlý a negatívny odkaz. Pre mňa nie je dôležité hovoriť niečo zlé na Roberta Fica," ozrejmil podpredseda Smeru-SD. Sociálna demokracia však musí mať podľa jeho slov silné postavenie v slovenskom politickom systéme a silný koaličný potenciál.

Šéf Smeru viackrát avizoval, že nedopustí, aby stranu prevzali „nejakí slniečkari". Pellegrini v reakcii na to zopakoval, že takéto tvrdenia odmieta, pretože ani on, ani prítomní členovia Smeru-SD slniečkarmi nie sú. Verí, že počas najbližšej parlamentnej schôdze, ktorá sa začína v stredu 3. júna, si budú vedieť v strane povedať, kedy zasadne predsedníctvo. V utorok 26. mája totiž tvrdil, že predsedníctvo strany nerokovalo už dva mesiace.

Predseda ĽSNS trvá na tom, že ľuďom dával skutočné peniaze a nie symboly
Predseda politickej strany Kotlebovci - Ľudová stana Naše Slovensko (ĽSNS) Marian K. trvá na tom, že aj prostredníctvom šekov, pre ktoré stojí pred súdom, poskytoval ľuďom skutočné peniaze, ktoré im pomohli. Čítať ďalej
28 | 05 | 2020 | SITA