OĽaNO si uzurpuje pre seba vedenie všetkých okresných úradov
28 | 05 | 2020 I Peter Haluza

V krajoch už vznikli výberové komisie zložené z poslancov, ale aj sympatizantov OĽaNO, aby mohli vybrať prednostu každého okresného úradu na Slovensku.


Hnutie OĽaNO chce dosadiť prednostov všetkých 72 okresných úradov na Slovensku. Ešte pred voľbami pritom matovičovci sľubovali odpolitizovanie verejnej správy a podľa svojho programu chceli dať úradníkom možnosť, aby sa podieľali na výbere svojich šéfov, píše denník SME.

Plán na obsadenie všetkých vedúcich postov v okresnej štátnej správe potvrdil aj šéf poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš. Aj keď s takýmto postupom nesúhlasia koaliční partneri SaS a Za ľudí, hnutie už dokonca začalo výbery na prednostov. V každom kraji vznikla výberová komisia zložená z poslancov, ale aj sympatizantov OĽaNO.

Podpredsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová argumentuje, že prednstov vymenúva vláda, sú jej predĺženou rukou v regiónoch, a teda zodpovednosť za nich má celá koalícia. "Nerozumiem tomu, prečo sa tu ide takto deliť štát," hovorí pre SME Remišovej stranícky kolega a podpredseda parlamentu Juraj Šeliga.

O mechanizme výberu prednostov má pritom rokovať až najbližšia koaličná rada.

Slováci sú väzňami Igora Matoviča
"Demokratickému" premiérovi úloha samovládcu tak veľmi vyhovuje, že spraví všetko preto, aby v nej ostal čím najdlhšie. Čítať ďalej
27 | 05 | 2020 | Arpád Németh