Tomáš Taraba a Kuffovci odchádzajú z posleneckého klubu ĽSNS (aktualizované)
27 | 05 | 2020 I Peter Haluza, TASR

Dôvodom odchodu troch poslancov z klubu ĽSNS sú útoky Milana Mazureka.


Tomáš Taraba a Štefan a Filip Kuffovci zo strany Kresťanská demokracia – Život a prosperita (KDŽP), ktorí sa do parlamentu dostal na kandidačnej listine strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS), budú v parlamente pôsobiť ako nezaradení poslanci. Oznámil to v stredu T. Taraba.

Poslanec Taraba to zdôvodnil tým, že nemôžu plnohodnotne fungovať v poslaneckom klube, keď na nich poslanec ĽSNS útočí a označuje ich za hrozbu. Útoky prišli po tom, ako títo poslanci vytvorili spolu s dnes už bývalým poslancom Smeru Jánom Podmanický hodnotovú platformu s názvom Za hodnotové Slovensko.

Poslanci z platformy plánujú aktívne predkladať zákony. Medzi prvými bude zákon na ochranu života. "Okopírujeme zákon, ktorý v minulom volebnom období predložil súčasný minister zdravotníctva Marek Krajčí."

Aktualizácia 27.5. o 13.30. hod.:

"Nedá sa fungovať v klube, keď nie Marian Kotleba, ale Milan Mazurek bude definovať každý náš kontakt s iným politikom, každú našu iniciatívu tými termínmi, ako to použil na internete," podotkol ďalej Taraba s tým, že ich kroky v ničom ĽSNS neškodili.

Poznamenal, že vytvorenie platformy bolo dezinterpretované, pretože nešlo o pakt medzi ĽSNS a Smerom-SD. Dodal, že poslanci, aj z vládnej koalície, ktorí sú si hodnotovo blízki, budú naďalej spolupracovať a v rámci platformy podporovať hodnotové zákony. Mená poslancov v platforme nechcel konkretizovať, podotkol, že to bude vidieť na hlasovaní o konkrétnych zákonoch.

Klub ĽSNS bude mať po odchode trojice poslancov po novom 14 členov namiesto pôvodných 17.

Boris Kollár má problém s „Lex Lipšic“
Líder hnutia Sme rodina Boris Kollár zvažuje, že začne zachraňovať slovenských liberálov. Zákon o interrupciách podľa neho meniť netreba, nepáči sa mu ani Matovičov nápad kriminalizovať blokáciu diaľnic. Čítať ďalej
26 | 05 | 2020 | Peter Haluza