Slovenská zbrojárska spoločnosť MSM Group expanduje do Španielska
25 | 05 | 2020 I SITA

Slovenská zbrojárska spoločnosť MSM Group a španielska Santa Barbara Sistemas dokončili avizovanú transakciu na kúpu spoločnosti Fabrica de Municiones v Granade.


Ako ďalej informovala firma, výrazným spôsobom tak vstupuje na západoeurópsky zbrojársky trh. Zástupcovia zbrojárskeho giganta v pondelok podpísali zmluvu na kúpu 100 % vlastníckeho podielu v jednej z najvýznamnejších španielskych fabrík.

„Skompletizovanie tohto obchodu vyjadruje naše presvedčenie v schopnosti a profesionalitu zamestnancov spoločnosti Fabrica de Municiones Granada a dôveru v úspešný rozvoj španielskej ekonomiky a obranného priemyslu,“ povedal po podpise zmluvy generálny riaditeľ MSM Group Pavol Čahoj.

Obžalovaný izraelský premiér trpí paranoidnými bludmi, tvrdí opozičný líder
Šéf izraelskej opozičnej strany Budúcnosť existuje (Ješ atid) Jair Lapid v pondelok vyhlásil, že terajší premiér Benjamin Netanjahu trpí "paranoidnými bludmi", ak si myslí, že je obžalovaný z korupcie len preto, aby bol zbavený funkcie. Informovala... Čítať ďalej
25 | 05 | 2020 | TASR


Ako ďalej dodal, španielsky manažment má plnú dôveru nového majiteľa a akonáhle to situácia s pandémiou vo svete dovolí, obe krajiny budú môcť uvoľniť svoje ekonomiky a hranice tak, aby mohlo prísť v krátkej dobe k zapojeniu spoločnosti Fabrica de Municiones Granada do výrobných aktivít skupiny MSM Group.

„Akvizíciami si zaručujeme, že budeme mať celý dodávateľský a obchodný reťazec vo vlastných rukách a diverzifikovaný do ďalších krajín. Chceli sme sa dostať z pozície východoeurópskeho výrobcu munície a získať väčší priestor, ako sa presadiť na západných trhoch či v NATO,” uviedol Čahoj.

MSM Group patrí do holdingu Czechoslovak group českého podnikateľa Michala Strnada. Do muničnej výroby v Španielsku sa rozhodla vstúpiť v rámci dlhodobej spolupráce so spoločnosťou General Dynamics European Land Systems. Munícia dnes tvorí asi 70 % tržieb slovenskej spoločnosti.

Putin sa vrátil do Kremľa, niektoré regióny očakávajú zmiernenie opatrení
Ruský prezident Vladimir Putin sa v pondelok po dlhšej prestávke vynútenej opatreniami súvisiacimi s koronavírusovou pandémiou opäť objavil v Kremli. Čítať ďalej
25 | 05 | 2020 | TASR