Seniori v Čechách už nebudú mať vyhradené nákupné hodiny
25 | 05 | 2020 I SITA

Česi v rámci uvoľňovania viacerých opatrení zrušili aj vymedzené nákupné hodiny pre seniorov.


Vymedzené hodiny pre nákupy seniorov v Českej republike končia. Opatrenie, ktoré malo obmedziť šírenie koronavírusu medzi starými ľuďmi, ktorí sú najohrozenejšou skupinou, zrušila v pondelok vláda. Oznámil to minister priemyslu Karel Havlíček.

V posledných týždňoch mali seniori v niektorých obchodoch vyhradený čas medzi 8. a 10. hodinou. Obmedzenie prestane platiť od utorka. Vláda ku kroku pristúpila v rámci uvoľňovania pravidiel, ktoré vyvrcholilo v pondelok. Po novom môžu opäť otvoriť bary a reštaurácie, bazény či hotely a ľudia si už nemusia pri pobyte vonku nasadzovať automaticky rúška.

Seniori mali v obchodoch vyhradené hodiny pre nákupy od polovice marca. Zavádzanie tohto opatrenia ale sprevádzali zmätky, pretože kabinet vyhradenú dobu opakovane menil, čo miatlo zákazníkov i predajcov, uvádza spravodajský portál Novinky.cz.

Žiaci sa vracajú do škôl, hostia do krčiem. V ČR nastala posledná vlna uvoľňovania
V Česku sa v pondelok opäť výrazne uvoľňujú opatrenia proti šíreniu koronavírusu. Do lavíc sa môžu vrátiť žiaci prvého stupňa základných škôl. Otvárajú sa vnútorné priestory reštaurácií a hotely alebo kempy. Môžu sa konať hromadné akcie vo... Čítať ďalej
25 | 05 | 2020 | Jaroslav Fabok