Bratislavské letisko pokračuje vo vybavovaní repatriačných letov
25 | 05 | 2020 I SITA

Letisko M. R. Štefánika pokračuje vo vybavovaní repatriačných letov. V pondelok odletí do Londýna - Stanstedu o 13:30 charterovým letom 37 Slovákov, zároveň repatriačným letom z hlavného mesta Veľkej Británie priletí v ten istý deň večer o 20:00 na bratislavské letisko 70 cestujúcich.


"Po prílete budú umiestnení v určených štátnych zariadeniach Ministerstva vnútra SR do doby testovania na koronavírus a v prípade negatívneho testu následne zotrvajú v domácej izolácii štrnásť dní," informovala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková. Rotáciu letu zo Slovenska do Londýna a späť zabezpečí dopravca Go2Sky, lety organizuje spoločnosť Charter Advisory.

Aj v nedeľu 24. mája vybavilo letisko rotáciu letu do Švédska a späť. Z Bratislavy do Štokholmu odletelo o 10:00 spolu 141 cestujúcich. "Repatriačným letom zo švédskeho letiska Štokholm - Arlanda následne o 15:30 priletelo na Letisko M. R. Štefánika 130 Slovákov, ktorí boli prepravení do karanténnych zariadení Ministerstva vnútra SR," dodala Ševčíková. Lety zabezpečil dopravca AirExplore na objendnávku spoločnosti Zahura Private Air Travel.

PET fľaše by sa mohli zálohovať už v roku 2022, potvrdil minister Budaj
Zavedenie zálohovania jednorazových obalov by sa malo spustiť podľa pôvodného plánu v roku 2022. Zálohovanie sa odložilo na rok 2023 pre pandémiu koronavírusu. Čítať ďalej
25 | 05 | 2020 | TASR