Jaguar Land Rover kompletne obnovil výrobu v nitrianskom závode
18 | 05 | 2020 I SITA

Jaguar Land Rover Slovakia obnovuje od pondelka výrobu vo svojom nitrianskom závode, kde bude pokračovať produkcia vozidiel Land Rover Defender a Land Rover Discovery.


Automobilka dočasne pozastavila výrobu 20. marca. Počas odstávky pracovali len tímy zabezpečujúce launch vozidla Defender a tímy nevyhnutné na zabezpečenie prevádzky fabriky.

Ako ďalej informovala spoločnosť, po znovuobnovení všetkých technológií bude od 18. mája automobilka fungovať v jednozmennej prevádzke a nábeh produkcie bude postupný.

„Výroba bude prebiehať podľa prísnych opatrení na ochranu zdravia a bezpečnosti našich zamestnancov,“ uviedol prevádzkový riaditeľ nitrianskeho závodu Russell Leslie. V závode aj v jeho priľahlých plochách zaviedli prísne hygienické opatrenia, dezinfekciu a čistenie vonkajších aj vnútorných priestorov, na povinnosť dodržiavať dvojmetrovú vzdialenosť upozorňuje špeciálne značenie v interiéri aj exteriéri.

V areáli fabriky sú nainštalované termokamery a meranie teploty robia aj priamo počas práce. Naďalej platí zákaz návštev v závode, ako aj služobných ciest.

AKTUÁLNE: Od stredy nastane masívne uvoľnenie obmedzení, školy otvoria 1. júna (Aktualizácia)
Od stredy budú otvorené obchodné centrá, vonkajšie športoviská a bude možné verejné stravovanie aj v interiéri. Školy a škôlky by sa mali otvoriť od 1. júna. Čítať ďalej
18 | 05 | 2020 | Peter Haluza, SITA, TASR