Alena Zs. v kauze vraždy Kuciaka spochybnila priznanie strelca
18 | 05 | 2020 I SITA

Posudok znalkyne z oblasti trasológie (skúmania stôp, pozn. SITA) nedokazuje tvrdenie Miroslava M., ktorý sa priznal k zastreleniu novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej, že bol na mieste činu.


Vo vyjadrení k posudku znalkyne Jany Vitekovej to dnes povedala obžalovaná Alena Zs. Viteková v posudku porovnávala zaistené topánky obžalovaných Miroslava M. a Tomáša Sz. so stopami zaistenými vo Veľkej Mači, kde dvojicu zastrelili. Podľa znalkyne však nie je možné potvrdiť, ale ani vylúčiť zhodu stôp a zaistených dôkazov.

„To znamená, že nie je dôkazná stopa, ktorá by dokazovala prítomnosť Miroslava M. na mieste činu,“ uviedla Alena Zs. Podľa nej sa navyše na oblečení zavraždeného Kuciaka v oblasti stehna a chrbáta našli stopy, čo naznačuje, že na telo niekto stúpil.

To je podľa obžalovanej tiež v rozpore s tvrdeniami Miroslava M. Alena Zs. dnes na začiatku pojednávania vyjadrila záujem vyjadriť sa k tvrdeniam obžaloby, pričom doteraz v prípade vypovedať odmietala. Predsedníčka senátu jej však povedala, že priestor na opätovný výsluch obžalovaných bude až po dokončení dokazovania.

Ľudia na hraniciach žiadajú smart karanténu. Tá sa zatiaľ testuje
Ľudia na hraniciach sa dožadujú smart karantény, tá je však zatiaľ v testovacej prevádzke. Agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor Úradu vlády SR. Čítať ďalej
18 | 05 | 2020 | SITA


Obžalovanými v kauze vraždy Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a v prípade ďalších skutkov sú podnikateľ Marian K., jeho známa Alena Zs. a bývalý policajt Tomáš Sz. Na samostatné konanie bol v prípade vraždy novinára vyčlenený bývalý vojak Miroslav M., ktorý sa priznal, že zastrelil Kuciaka, jeho snúbenicu a v roku 2016 podnikateľa Petra Molnára.

Tento obžalovaný bol 6. apríla 2020 neprávoplatne odsúdený na 23 rokov väzenia. Účasť na vražde priznal aj Zoltán Andruskó. Po dohode o vine a treste mu súd uložil trest 15 rokov väzenia. Andruskó od svojho zadržania na jeseň 2018 spolupracoval v kauze vraždy Kuciaka s vyšetrovateľmi.

Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača v okrese Galanta. Kuciak bol investigatívnym novinárom portálu Aktuality.sk a okrem iného sa zaoberal kauzami podnikateľa Mariana K.

Ryanair chce od júla obnoviť pravidelné lety z Bratislavy
Letenky s júlovým odletom z Bratislavy si už možno kúpiť na stránke Ryanairu, Wizz Air plánuje obnoviť lety predbežne od 29. mája. Letecká spoločnosť Smartwings upravila svoj letový poriadok s plánom letov od 16. júna. Čítať ďalej
18 | 05 | 2020 | SITA