Moskvu zasiahla vlna vyhrážok bombovými útokmi
16 | 05 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Ruská metropola Moskva v sobotu opäť čelila vlne vyhrážok bombovými útokmi.


Tie mali hroziť verejnej doprave, letiskám, ako aj zdravotníckym zariadeniam, kde sa liečia pacienti infikovaní koronavírusom SARS-CoV-2. S odvolaním sa na zdroje z prostredia bezpečnostných zložiek o tom informovala agentúra TASS.

Dotknuté zdravotnícke zariadenia neboli podľa dostupných informácií uzavreté, ale boli podrobne preskúmané. Vyhrážky sa podľa zdrojov mali týkať aj Medzinárodného letiska Domodedovo.

Ako v tejto súvislosti pripomína agentúra DPA, Rusko čelí hrozbám bombovými útokmi vo zvýšenej miere už viac než rok. Hoci doteraz neboli v tejto súvislosti nájdené žiadne výbušniny, opakované vyhrážky spôsobujú krajine značné komplikácie a škody.

V súvislosti s týmito hrozbami museli byť podľa DPA pri rôznych príležitostiach celkovo evakuované už desiatky tisíc osôb. Zdroj vyhrážok, ktoré sú väčšinou rozosielané pomocou elektronickej pošty, zostáva naďalej neznámy.

Trump oznámil, že USA vyvinú rýchlejšiu raketu, než majú Rusko a Čína
Prezident USA Donald Trump v piatok vyhlásil, že dal povolenie na vývoj novej nadzvukovej rakety, ktorá bude rýchlejšia než čokoľvek, čo vlastnia Rusko a Čína. Je to ďalší znak, že sa obnovili preteky v zbrojení, napísala tlačová agentúra... Čítať ďalej
16 | 05 | 2020 | TASR