Varovanie: Európu zasiahne smrtiaca druhá vlna pandémie už „túto zimu“
15 | 05 | 2020 I Mário Martinka

Európa by sa mala pripraviť na druhú smrteľnú vlnu koronavírusu, ktorá príde už túto zimu, varoval vedúci predstaviteľ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO).


Špičkový predstaviteľ WHO v Európe vyhlásil, že prepuknutie koronavírusu sa len tak neskončí a varuje, že druhá vlna nákazy by nás mohla zasiahnuť súčasne s inými infekčnými chorobami a prehĺbiť tak tlak na systémy verejnej zdravotnej starostlivosti.

Doktor Hans Kluge varoval pred súčasnými zmierneniami obmedzení karanténnych opatrení v mnohých európskych krajinách a vyzval vlády, aby sa pripravili na druhú vlnu, píše express.co.uk.

Dr. Kluge sa tiež obáva, že druhá vlna vírusu sa môže časovo zhodovať s prepuknutím iných infekčných chorôb, ako sú sezónna chrípka a osýpky. „Veľmi ma znepokojuje dvojitá vlna - na jeseň by sme mohli mať druhú vlnu COVID - 19 a ďalšiu sezónnu chrípku alebo osýpky. „Pred dvoma rokmi sme mali 500 000 detí, ktoré neboli očkované proti osýpkam.“

Predstaviteľ WHO povedal, že hoci počet nových prípadov COVID-19 by mohol na celom kontinente klesať, neznamená to, že pandémia sa týmto končí. Zdôraznil, že epicentrum európskeho ohniska sa presunulo na východ, pričom v Rusku, na Ukrajine, v Bielorusku a Kazachstane došlo k prudkému nárastu ochorení.

Vlády by mali začať posilňovať systémy verejného zdravotníctva a budovať nové kapacity v nemocniciach, jednotkách primárnej starostlivosti a jednotkách intenzívnej starostlivosti - aby boli pripravené na druhú vlnu infekcií. Povedal, že: „Singapur a Japonsko včas pochopili, že toto nie je čas na oslavu, je to čas na prípravu."

Opätovné otvorenie USA by mohlo spôsobiť prepuknutie choroby, ktorú „možno nebudeme schopní ovládať“
Anthony Fauci, najvyšší vládny odborník v oblasti verejného zdravia, varoval v utorok Senát USA, že oficiálny počet obetí koronavírusu v USA je podceňovaný a že „dôsledky by mohli byť skutočne vážne“, ak Amerika príliš prudko uvoľní ochranné kroky... Čítať ďalej
13 | 05 | 2020 | Mário Martinka


„Škandinávske krajiny to robia - nevylučujú druhú vlnu, ale dúfajú, že bude včas podchytená a že voči nej budú môcť rýchlo zakročiť.“

Predstaviteľ WHO nie je jediný, kto varoval pred druhou vlnou COVID-19. Profesor Chris Whitty, anglický lekár, tiež varuje, že ďalšie prepuknutie vírusu môže byť dokonca smrteľnejšie ako to prvé - ktoré pripravilo o život viac ako 33 000 nakazených len v Spojenom kráľovstve a celosvetovo ich už viac ako 300 000 .

Počas online prednášky na Gresham College, profesor Whitty povedal: „Je úplne pravdepodobné, že druhá vlna bude skutočne tvrdšia ako prvá... Rozhodovanie krajín ( v prípade vírusu ) nie je ľahké a všetci si musíme úprimne povedať, že neexistujú jednoduché riešenia. COVID-19 ešte vôbec neskončil a zničenie vírusu je technicky nemožné."

Doktor Kluge tiež povedal, že krajiny musia byť veľmi opatrné pri odstraňovaní súčasných obmedzení týkajúcich sa karanténnych opatrení vzhľadom na to, že ešte neexistuje vakcína alebo účinný liek. Povedal, že každé zmiernenie obmedzení musí byť vykonané „postupne a starostlivo“. Navrhol tiež zavedenie účinného systému sledovania, ktorý by pomohol monitorovať šírenie vírusu.

Užívajte tieto vitamíny na zlepšenie imunitného systému
Určite ste počuli príbehy o citrusových plodoch, ktoré by mali pomôcť pri posilnení Vášho imunitného systému. Predtým, než začnete piť poháre čerstvej pomarančovej šťavy, môže byť rozumné zistiť, ktoré nápoje, jedlá a doplnky sa považujú za... Čítať ďalej
15 | 05 | 2020 | Mário Martinka