Neexistuje dôkaz, že sa Merkelová stala cieľom ruských hackerov, tvrdí Lavrov
15 | 05 | 2020 I TASR

Nemecké médiá informovali, že hackeri ešte v roku 2015 ukradli informácie z Merkelovej e-mailového účtu, a to v rámci širšieho útoku na Spolkový snem.


Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v piatok odmietol obvinenia nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, podľa ktorých sa stala cieľom ruských špionážnych aktivít. Informovala o tom v piatok agentúra AFP.

"Prešlo už päť rokov a doteraz sme nevideli ani jeden konkrétny dôkaz, ktorý by to potvrdil," uviedol Lavrov v rozhovore pre ruské médiá zo skupiny RBK. "Berlín sa rozhodol, že na vine je Moskva, aj keď vo vzťahu k Rusku o tom neexistujú žiadne dôkazy. Odrazu si v Bundestagu (Spolkovom sneme, dolnej komore parlamentu) povedali, že toto všetko je poburujúce a môžu za to Rusi," dodal Lavrov.

Najlepšie nápady v boji proti koronavírusu prichádzajú od hackerov
IT nadšenci, vývojári webových stránok a študenti v Ázii spolupracujú na sledovaní údajov ohľadom ochorenia Covid-19 Čítať ďalej
27 | 04 | 2020 | Mário Martinka


Nemecké médiá informovali, že hackeri ešte v roku 2015 ukradli informácie z Merkelovej e-mailového účtu, a to v rámci širšieho útoku na Spolkový snem. Vyšetrovatelia identifikovali aj konkrétnych podozrivých. Išlo o Dmitrija Badina, po ktorom pátra aj americký FBI z dôvodu jeho účasti na iných kybernetických útokoch, vrátane útoku demokratov počas amerických prezidentských volieb v roku 2016.

"Úprimne hovorím, že ma to mrzí," povedala v stredu Merkelová v nemeckom parlamente a dodala, že pre svoje tvrdenie má konkrétne dôkazy. Podľa Merkelovej sú kybernetické útoky a skresľovanie faktov súčasťou ruskej stratégie. Tieto praktiky označila za "viac ako nepríjemné". Kancelárka tiež načrtla možnosť uvalenia nových sankcií na Rusko, ak budú podobné aktivity pokračovať.

Hekeri púšťali poslancom porno
Zoom už čelí viacerým sťažnostiam, keď neznáme osoby prenikli do cudzích videohovorov, pričom zverejnili homofóbne či rasistické príspevky. Čítať ďalej
07 | 05 | 2020 | SITA