Trump krízu nezvláda, teória o laboratórnom pôvode Covid-19 je len zámienkou
08 | 05 | 2020 I Marek Molnár

Tvrdenie Bieleho domu, že Covid-19 je z čínskeho laboratória, nie je nič iné ako vypočítavý krok, ktorý má odvrátiť hnev Američanov od toho, ako Trump zvláda krízu, tvrdí nemecká spravodajská služba. Informuje portál RT.


Podľa časopisu Spiegel nemecká spravodajská služba (BND) oslovila partnerské služby tvoriace spravodajskú alianciu „Five Eyes“ a požiadala ich, aby poskytli akýkoľvek dôkaz podporujúci laboratórnu teóriu. Žiadna z tajných služieb z USA, Veľkej Británie, Kanady, Austrálie a Nového Zélandu nebola ochotná to urobiť.

Pozoruhodná reakcia viedla BND k tomu, aby napísala dôverný list ministerke obrany Annegret Kramp-Karrenbauerovej. Tá nazvala teóriu vypočítavým krokom, ktorý uskutočnil Biely dom. BND tvrdí, že americký prezident Donald Trump sa snaží využiť obvinenia na to, aby „odvrátil pozornosť od svojich vlastných chýb a nasmeroval hnev Američanov na Čínu“.

Druhá vlna Covid-19 by mohla prísť už v júli, varujú nemeckí zdravotníci
Už v lete by mohla zasiahnuť Nemecko ďalšia vlna najnovšieho koronavírusu, varoval viceprezident Inštitútu Roberta Kocha pre infekčné choroby (RKI), pričom vedúci zdravotníci tvrdia, že sa pripravujú na všetky možnosti, informuje portál... Čítať ďalej
08 | 05 | 2020 | Marek Molnár


Trump už predtým prehlásil, že videl dôkazy podporujúce túto teóriu. "Máme ľudí, ktorí sledujú tuto teóriu veľmi, veľmi dôrazne,“ uviedol a dodal: „Nakoniec budeme mať správnu odpoveď.“ Štátny tajomník Mike Pompeo bol priamejší a tvrdil, že existuje „významné množstvo dôkazov“ o tom, že nový koronavírus pochádza z čínskeho laboratória.

Členovia spravodajskej komunity USA medzitým uprednostňovali v tejto veci mimoriadnu opatrnosť. Úrad riaditeľa národnej spravodajskej služby, ktorý dohliada na americké spravodajské služby, uskutočnil vzácne prehlásenie v médiách, kde uviedol, že sa drží „vedeckého konsenzu“, ktorý je toho názoru, že Covid-19 má prírodný pôvod.

Covid-19 by mohol ovplyvňovať mozog aj pľúca, tvrdí najnovšia štúdia
Americkí vedci zistili, že choroby, ktoré vážne poškodzujú dýchacie cesty, ako napríklad Covid-19, môžu tiež spôsobiť zápal v časti mozgu, ktorá riadi dýchanie, informuje portál RT. Čítať ďalej
08 | 05 | 2020 | Marek Molnár