Islamisti zmasakrovali 12 kresťanov a okrem dvoch mladých dievčat uniesli aj nevestu a ženícha
03 | 05 | 2020 I Timotej Dudka

 Moslimskí útočníci v severozápadnej Nigérii zabili v posledných dňoch 12 kresťanov a uniesli svadobný pár z ich obradu v kostole, informuje portál Breitbart.


Koncom apríla zabili islamskí militanti etnickej skupiny Fulani sedem kresťanov tromi samostatnými útokmi v priebehu piatich dní v okrese Rafi, vrátane popravy dvoch kresťanov v dedine Gidigori 20. apríla. Skupina islamistov zaútočila aj na kostol v okrese Shiroro, kde sa 12. apríla konala svadba, z ktorej uniesli nevestu a ženícha spolu s niektorými ďalšími členmi cirkvi.

„Keďže počas svadobnej slávnosti pôsobil farár, moslimovia zaútočili na kostol a uniesli všetkých, ktorí nemohli uniknúť, vrátane nevesty a ženícha,“ uviedol rezident oblasti Danjuma Iliya.

„V tejto dedine zahynulo päť kresťanov pri sérii moslimských útokov,“ dodal.

22. apríla islamisti uniesli Emmanuela Ilija Agijuho, pokladníka jednej z najväčších denominácií s názvom Evanjelická cirkev vyhráva všetko (ECWA). Lupiči najprv vystrelili varovné výstrely do vzduchu, aby vystrašili miestnych dedinčanov a následne sa vkradli do jeho domu a odviedli ho so zbraňou pri hlave.

Veselo v Budapešti: Predseda parlamentu hovoril o Sorosovi a opozičných prisluhovačoch
Podľa predsedu maďarského parlamentu Lászlá Kövéra v skutočnosti George Soros manipuluje s medzinárodnými inštitúciami. Čítať ďalej
03 | 05 | 2020 | Timotej Dudka


„Ozbrojenci sa najprv pokúsili násilne vtrhnúť do domu brata obete, avšak neúspešne,“ uviedol Aku Joshua Shai, očitý svedok útoku. „Potom odišli do najbližšieho domu, do domu obete, odtiahli ho a potom ho vzali s pištoľou pri hlave.“

Shai dodal, že v tom istom okrese ozbrojenci zaútočili na dedinu Zakkan 14. apríla, pričom zabili jedného kresťana, 40-ročného Abela Danjumu a zranili ďalších dvoch.

„Tri obete sú členmi katolíckej cirkvi v dedine Zakkan,“ uviedol Shai. „Ozbrojenci tiež zablokovali cestu Abuja-Jos v dedine Zakkan a uniesli dve mladé dievčatá, ktoré cestovali z Abuja do štátu Taraba. Dievčatá boli neskôr zachránené a oslobodené kresťanmi zo Zakkanu, ktorí prenasledovali islamistov a zachránili ich.“

Americká komisia pre medzinárodnú náboženskú slobodu zahrnula Nigériu do svojho užšieho zoznamu „Krajín osobitného záujmu“ (CPC) podľa ich správy zverejnenej minulý týždeň, pričom tvrdila, že národ sa dopúšťa alebo toleruje „mimoriadne závažné“ porušovanie náboženskej slobody.

Irán a Rusko spustili kybernetické útoky na britské univerzity študujúce koronavírus
Zahraničné štáty podľa bezpečnostných zdrojov zvyšujú kybernetické útoky proti britským univerzitám, ktoré skúmajú súčasný koronavírus, píše spravodajský portál Breitbart. Čítať ďalej
03 | 05 | 2020 | Timotej Dudka