Irán a Rusko spustili kybernetické útoky na britské univerzity študujúce koronavírus
03 | 05 | 2020 I Timotej Dudka

Zahraničné štáty podľa bezpečnostných zdrojov zvyšujú kybernetické útoky proti britským univerzitám, ktoré skúmajú súčasný koronavírus, píše spravodajský portál Breitbart.


Britské národné stredisko pre kybernetickú bezpečnosť sa údajne pripravuje na odrazenie útokov, ktoré odsúdili ako „absolútne trestuhodné“. „Zaznamenali sme zvýšený podiel kybernetických útokov súvisiacich s koronavírusom a naši experti pracujú nepretržite na pomoci cieľovým organizáciám,“ potvrdila sesterská spoločnosť Government Communications Headquarters (GCHQ) vo vyhlásení.

„Vyzerá to tak, že sa snažia ukradnúť informácie o našej reakcii na koronavírus,“ uviedol zdroj.

„Tento problém, krádež duševného vlastníctva a rozmazaná hranica medzi štátom a závažnou trestnou činnosťou, už nejaký čas existuje, ale je zrejmé, že v súčasnosti existuje zvýšená potreba zabezpečiť ochranu britského PLC (Programovateľný logický ovládač) a jeho obsahu,“ dodal ďalší zdroj.

Kuchár sa pokúsil vypichnúť oči manželke: Nechutilo mu jedlo, ktoré mu uvarila!
27-ročný Christopher Carr z anglického Durhamu uštedril svojej manželke „poriadny výprask“, ktorý na nej zanechal opuchnuté oči a silné modriny po celom tele po tom, ako mu nechutilo jedlo, ktoré mu pripravila, infomuje portál... Čítať ďalej
03 | 05 | 2020 | Timotej Dudka


The Mail označil Iránsku islamskú republiku a Ruskú federáciu ako krajiny, ktoré boli za kybernetické útoky zodpovedné, ale napodiv nespomenuli žiadnu zmienku o Číne, ktorej komunistický režim má osobitný záujem na pandémii a povesť agresívneho odcudzovania súkromných ​​informácií a duševného vlastníctva.

Bezpečnostní predstavitelia v Spojených štátoch na čele s Billom Evaninom, riaditeľom Národného strediska kontrarozviedky a bezpečnosti, oznámili, že „očakávajú, že zahraničné spravodajské služby vrátane Čínskej komunistickej strany sa budú snažiť získať to, čo tu robíme.“

Dodal, že jeho úradníci tvrdo pracovali „aby zabezpečili to, že americkí vedci v medicíne chránia všetky výskumy a údaje tak, ako je to len možné“. Tobias Ellwood, bývalý minister obrany a súčasný predseda Výboru pre obranu Dolnej snemovne, podobným tónom varoval, že „globálne rozptýlenie okolo COVID-19 poskytuje dokonalú hmlu na vedenie počítačových útokov“ a že „Británia by nemala váhať pri odvetných opatreniach“.

Venezuelský masaker: Väzenská vzbura si vyžiadala najmenej 46 obetí (FOTO+VIDEO)
Najmenej 46 ľudí bolo zabitých a niekoľko ďalších zranených počas nepokojov vo venezuelskej väznici, informuje portál Telengana Today. Čítať ďalej
02 | 05 | 2020 | Timotej Dudka