AKTUÁLNE: Sulík sa nespráva ako koaličný partner, tvrdí Matovič
02 | 05 | 2020 I Peter Haluza

Premiér sa okrem kritiky R. Sulíka vyjadril aj k otváraniu škôl, obchodov aj k prípadnému rušeniu 13. dôchodkov.


Premiér Igor Matovič v sobotu opäť ostro útočil na Richarda Sulíka. "Ja sa naozaj čudujem, že vlastne po papierovej stránke je koaličný partner, ale správa sa, ako by nebol," vyhlásil v relácii RTVS Sobotné dialógy  Igor Matovič.

Sulíkove vyjadrenia, ktorý sa dožaduje skoršieho otvárania ekonomiky, premiérovi podľa jeho slov berú dve tretiny životnej energie, pričom Sulíkove správanie považuje za "mimoriadne  nezodpovedné". "Mňa už tieto Rišove podrazy zboku nebavia," pokračoval v relácii Matovič.

"Bol by som veľmi rád, keby sa skúsil podrobiť autorite možno prvýkrát v živote autorite a autorita v tomto prípade je kolégium epidemiológov, verejných zdravotníkov a hygienikov," vyhlásil premiér. Tlaky zo strany koaličných partnerov na rýchlejšie otváranie prevádzok a služieb ďalej Matovič označil za "trapošiny".

Z korony netreba robiť "modlu", ekonomika sa musí uvoľniť, hovorí Sulík
"My môžeme čakať až na svätého Dindiho, ale problém je, že reálny ekonomický život nepočká," povedal minister hospodárstva Richard Sulík. Čítať ďalej
28 | 04 | 2020 | SITA


K téme plánovaného obmedzenia cestovania vlakmi zadarmo pre dôchodcov premiér povedal, že podľa jeho osobného názoru by úľavy pre seniorov v prípade dobrej epidemiologickej situácie mohli ostať v platnosti. Študentom by sa úľava z cestovného mala obnoviť ihneď po skončení koronakrízy.

Školy a škôlky štát v júni otvárať nebude, existuje však úvaha, že počas letných prázdnin by najmä tí žiaci, ktorí nemali prístup k vzdelávaniu online formou, učivo v školách dobehli, načrtol premiér.

K opatreniam ako sú 13. dôchodky, minimálny dôchodok a zastropovanie odchodu veku do dôchodku Matovič uviedol, že na tom by musela byť dohoda v koalícii, prípadné rušenie týchto opatrení by však bolo porebné prediskutovať aj s ľuďmi a vysvetliť im, čo si štát bude či nebude môcť vzhľadom na ekonomickú situáciu dovoliť.

Matovič: Šanca na otvorenie všetkých obchodov od 6. mája sa dramaticky zvyšuje
Od stredy budú pravdepodobne otvorené všetky obchody mimo nákupných centier, avizuje premiér. Čítať ďalej
02 | 05 | 2020 | Peter Haluza