Nemecký súdny lekár tvrdí, že koronavírus je obyčajná chrípka a zatiaľ naň nikto nezomrel!
28 | 04 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Profesor Klaus Püschel považuje všetky opatrenia prijaté na základe mylných správ za nezmyselné. Povedal v rozhovore pre SAT1.


Nemecký lekár a súdny znalec profesor Klaus Püschel je vedúci súdneho lekárstva na Univerzitnom lekárskom stredisku Hamburg-Eppendorf.


Profesor Püschel verejne potvrdil, že si stojí za svojím vyjadrením, že koronavírus Covid-19 je úplne obyčajným chrípkovým vírusom. Že nie je žiadnym masovým „zabijakom“. Tak, ako ho ľuďom po celom svete prezentujú vlády a médiá. Všetky obmedzujúce opatrenia, ktoré boli prijaté na základe mylných správ, považuje za nezmyselné.


Upozornil, že prezident rovnako ako kancelárka sa o situácii v Nemecku vyjadrujú značne neprimerane. Keďže tvrdili, že sa krajina nachádza vo vojne. Dokonca stav okolo koronavírusu prirovnali k Druhej svetovej vojne. Čo podľa Püschela jednoznačne prehnali.



Už pred niekoľkými týždňami sa profesor Püschel vyjadril, že čisto len na koronavírus v Nemecku ešte nikto nezomrel. A podľa jeho informácií je to tak i teraz. Potvrdil, že nepitval ešte ani jedného človeka, ktorý by zomrel priamo na vírus. Boli to ľudia medzi 50 až 100 rokmi. Priemerná veková hranica bola 80 rokov. Všetci mali ťažké ochorenia obličiek, pankreasu, pečene, srdca či pľúcnu embóliu. Ale ani jedno úmrtie, ktoré by spôsobil koronavírus.


Krčméry má pre Slovákov zlú správu
Infektológ Vladimír Krčméry kvôli nepriaznivej správe uvažuje, že v krízovom štábe pre koronavírus ešte nejaký čas zotrvá. Obáva sa druhej vlny infekcií. Čítať ďalej
28 | 04 | 2020 | Natália Sollárová