Bilecová požiadala o uvoľnenie z funkcie na ministerstve vnútra
28 | 04 | 2020 I TASR

Prepisy odposluchov obvineného Ladislava P. s A. Bilecovou sú súčasťou vyšetrovacieho spisu karuselových podvodov, ktoré spôsobili škodu štátu vo výške prevyšujúcej 70 miliónov eur.


Generálna tajomníčka služobného úradu Ministerstva vnútra (MV) SR Anna Bilecová informovala v utorok ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) o rozhodnutí požiadať o uvoľnenie z funkcie. Mikulec jej rozhodnutie akceptuje. TASR o tom informovala hovorkyňa MV SR Barbara Túrosová.

„Odmietam byť ďalej terčom verejného lynču vedeného bez akýchkoľvek relevantných dôkazov,“ uviedla Bilecová. Reaguje tak na otázky spojené s kauzou karuselového podvodu s DPH a jej kontaktom s obvineným Ladislavom P.

Je pravdepodobné, že vírus sa bude každý rok vracať
Čínski vedci tvrdia, že nový koronavírus nebude vyhubený, čím sa potvrdzuje celosvetový konsenzus, že patogén sa pravdepodobne vráti vo vlnách rovnako, ako chrípka. Čítať ďalej
28 | 04 | 2020 | Mário Martinka


Minister vnútra jej rozhodnutie odstúpiť ocenil, keďže sa tak nebude spoločnosť ďalej polarizovať pochybnosťami o jej minulosti. V tlačovej správe však Mikulec tvrdí, že tieto pochybnosti neboli nijako preukázané. Jej odvolanie avizuje Mikulec navrhnúť na utorkovom rokovaní vlády SR.

Prepisy odposluchov obvineného Ladislava P. s Bilecovou sú podľa denníka Sme súčasťou vyšetrovacieho spisu karuselových podvodov, do ktorých sa zapojilo v rokoch 2007 až 2011 viac ako sto firiem a spôsobilo škodu štátu vo výške prevyšujúcej 70 miliónov eur.

Denník upozorňuje, že spolupracujúci obvinený Milan Ch. mal českým policajtom vysvetliť prepisy odposluchov medzi Bilecovou a Ladislavom P. tak, že sa mali rozprávať o úplatku za kladne vybavené daňové kontroly. Bilecová tieto obvinenia odmietala a pôvodne navrhovala podstúpiť detektor lži.

Matovič sa na pendlerov vykašľal
Niekoľko desiatok tisíc občanov ostáva v neistote, nariadenie o povinných testoch pre pendlerov zatiaľ nezrušili. Čítať ďalej
28 | 04 | 2020 | Aneta Leitmanová