Wizz Air by mal opäť lietať na Slovensko už od 1. mája
27 | 04 | 2020 I Slávka Cigáňová

Nízkonákladová letecká spoločnosť chce spustiť niektoré lety s novými zdravotnými a bezpečnostnými opatreniami, prijatými kvôli pandémii koronavírusu. Informáciu priniesol portál startitup.sk.


Spoločnosť Wizz Air má v pláne obnoviť niektoré lety z londýnskeho letiska Luton už tento piatok (1. 5.). Všetko s prísnejšími bezpečnostnými opatreniami ako napríklad, že palubní sprievodcovia budú nosiť masky a rukavice pri všetkých letoch. Cestujúcim majú tiež distribuovať dezinfekčné utierky. Lietadlá cez noc vydezinfikujú.

"Keď obnovíme niektoré lety z Lutonu s cieľom poskytovať základné služby pasažierom, ktorí potrebujú cestovať, našim hlavným ťažiskom bude zdravie, bezpečnosť a pohoda našich zákazníkov a našej posádky," citoval portál Owaina Jonesa, šéfa britskej pobočky Wizz Air.

Pandémia koronavírusu by mohla v Rusku skončiť v polovici júna
Ruský akademik odhaduje celkovú dĺžku pandémie Covid-19 na tri a pol mesiaca. Čítať ďalej
27 | 04 | 2020 | Preklad: Redakcia HD


Obnoviť lety z Lutonu by cheli na vybrané letiská v Maďarsku, Rumunsku, Srbsku, Slovensku, Portugalsku, Španielsku a v Izraeli. Pre zákazníkov pripravili video o tom, ako zostať v bezpečí počas cestovania, ako aj ďalšie informácie o nových zdravotných a bezpečnostných opatreniach. Maďarská letecká spoločnosť uviedla, že preferovať budú bezkontaktné platobné metódy, ako na letisku, tak aj na palube, píše startitup.sk.

Letecký priemysel bude pre ochorenie COVID-19 čeliť fyzickému dištancovaniu, poznamenal generálny riaditeľ spoločnosti Wizz Air József Váradi. „Počas prvých mesiacov nebudú lietadlá naplnené.“

Ďalej uviedol, že v piatok začne lietať iba 10 % flotily Wizz Air. Po uvoľnení cestovných blokád očakáva nárast, najmä v máji a júni. „Možno budeme na konci mája alebo v priebehu júna na úrovni 30 % (kapacity),“ odhaduje Váradi.

Obavy z koronavírusu sú po mesiaci nižšie
Obavy z koronavírusu sú po mesiaci nižšie. Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu Ako sa máte, Slovensko?, ktorý realizovali vedeckí pracovníci Slovenskej akadémie vied (SAV) a analytici spoločností Mnforce a Seesame. Čítať ďalej
27 | 04 | 2020 | TASR