Na dezinfekciu miest používajú v Taliansku snehové delá (VIDEO)
25 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

Talianske úrady používajú snehové delá na dezinfekciu celých miest v alpskom regióne Talianska pred uvoľnením karanténnych opatrení, informuje spravodajský portál EuroNews.


Na záberoch z videa zverejneného na sociálnej sieti Youtube je vidieť snehové delá, namontované na nákladných automobiloch, ktoré sa zvyčajne používajú na pokrytie zjazdoviek snehom. Tieto delá sú naplnené obrovským množstvom dezinfekčného prostriedku (zriedeného peroxidu vodíka), ktorým postrekujú cesty, steny či budovy v meste Val Gardena.



Taliansko má v súčasnosti najvyššiu úmrtnosť v Európe v dôsledku COVID-19 a globálne zaostáva iba za Spojenými štátmi americkými. Krajina sa však pripravuje na druhú fázu karantény, v rámci ktorej budú mať ľudia možnosť pomaly sa vrátiť k „novému normálu“.

Od začiatku prepuknutia pandémie má Taliansko, podľa štatistík monitorovacieho portálu worldofmeters.com, 192 994 potvrdených prípadov koronavírusu a momentálne 25 969 úmrtí v dôsledku tejto choroby.


Svetoví lídri spustili plán na urýchlenie výskumu liečby COVID-19. USA sa odmietli zapojiť!
Svetoví lídri sa v piatok zaviazali urýchliť proces testov, výskumu liekov či vakcín na COVID-19 a zdieľať ich po celom svete. USA sa však odmietli zúčastniť tejto iniciatívy, informuje portál Reuters. Čítať ďalej
25 | 04 | 2020 | Timotej Dudka