Z parlamentu unikli výsledky hlasovania, opozícia hovorií o mediálnej korupcii
24 | 04 | 2020 I SITA

Výsledky hlasovania poslancov o členoch súdnej rady mal k dispozícii Denník N skôr, ako boli zverejnené na stránke Národnej rady Slovenskej republiky. Dnes pre to zasadalo poslanecké grémium.


Opozícia žiadala po uniknutí výsledkov hlasovania o členoch súdnej rady výmenu všetkých skrutátorov, no neuspela. Na spoločnej tlačovej konferencii o tom dnes informovali predstavitelia strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) a Kotlebovci - Ľudová strana naše Slovensko (ĽSNS). Vo štvrtok 23. apríla, kedy parlament hlasoval o nominantoch politických strán na členov Súdnej rady SR, boli zverejnené výsledky na webe Denníka N skôr, ako na stránke Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR).

Pre únik informácií dnes zasadalo aj poslanecké grémium. Opoziční poslanci na ňom žiadali, aby všetci skrutátori - teda poslanci, ktorí kontrolujú výsledky hlasovania - boli vymenení. Nakoniec sa dohodli s koalíciou iba na tom, že skrutátorom budú pri sčítaní hlasov odobraté mobilné telefóny.

Lož ako nástroj vládnutia
Ako máme Matovičovi veriť to jeho #OdvážneÚprimnePreĽudí, keď zjavne často klame? Čítať ďalej
23 | 04 | 2020 | Aneta Leitmanová


Dušan Jarjabek (Smer-SD) únik informácií označil ako parlamentnú korupciu medzi novinármi a poslancami, za ktorú si teraz daný skrutátor môže podľa neho od novinára vypýtať protihodnotu. Zdôraznil, že opozícia nemá dôveru v súčasných skrutátorov. Poslankyňa Jana Vaľová (Smer-SD) dodala, že tento postup dokazuje blízkosť médií k „istým“ politickým stranám.

„Práva poslancov NR SR boli poškodené. Je nedôstojné, aby sme sa ako poslanci dozvedeli tieto informácie z médií. Za opozíciu sme prišli s konštruktívnym nápadom, aby boli všetci skrutátori odvolaní, a potom znovu navolení,“ povedal Martin Beluský z ĽSNS.

Poslanci za Smer a ĽSNS mali dnes prvú spoločnú „opozičnú" tlačovú konferenciu. Podľa poslancov za Smer, nie je dôležité, že stoja na jednej tlačovej konferencii spoločne s predstaviteľmi strany, ktorá je označovaná za fašistickú. „Sú to presne takí istí poslanci ako tí ostatní, čo tam sedia,“ komentoval Jarjabek. Podľa Beluského sú Smer-SD a ĽSNS v súčasnosti „konštruktívnou opozíciou".

Trump navrhuje pichať ľuďom dezinfekciu do žíl a opaľovanie
Prezident Donald Trump navrhol vstreknúť ľuďom dezinfekčný prostriedok priamo do žíl alebo ultrafialové svetlo na boj s COVID-19 po tom, čo úrad ministerstva vnútornej bezpečnosti predstavil štúdie, ktoré ukazujú, že ultrafialové lúče môžu byť... Čítať ďalej
24 | 04 | 2020 | Mário Martinka