Polícia začala trestné stíhanie voči kňazom, ktorí porušili karanténne pravidlá
22 | 04 | 2020 I SITA

Pravidlá o nekonaní bohoslužieb porušilo 19 kostolov v 13 ukrajinských regiónoch.


Polícia na Ukrajine začala trestné stíhanie voči kňazom, ktorí porušili karanténne pravidlá a vpustili veriacich do kostolov počas veľkonočných bohoslužieb, dokonca aj bez rúšok na tvári. Oznámilo to ukrajinské ministerstvo vnútra. Podľa jeho údajov sa v nedeľu na veľkonočných bohoslužbách zúčastnilo približne 130-tisíc veriacich.

Pravidlá podľa ministerstva porušilo 19 kostolov v 13 ukrajinských regiónoch. Päť trestných stíhaní spustili aj voči kňazom vo dvoch farnostiach ruskej pravoslávnej cirkvi na Ukrajine. Kňazom môže v prípade dokázania viny hroziť až osem rokov za mrežami.

Ukrajina doteraz zaznamenala 6 592 prípadov nákazy koronavírusom a 174 úmrtí. Ukrajinská vláda zaviedla prísne pravidlá proti pandémii v marci, pričom zakázala všetky verejné podujatia, zastavila prevádzku väčšiny verejnej dopravy a vyzvala ľudí, aby ostali doma.

Pápež o pandémii koronavírusu: Bohoslužby bez veriacich sú "nebezpečné"
Pápež František označil bohoslužby, ktoré sa aktuálne v čase pandémie nového koronavírusu konajú bez fyzickej prítomnosti veriacich, za "nebezpečné". Čítať ďalej
17 | 04 | 2020 | TASR