Pápež vyzval svetových lídrov, aby sa poučili z pandémie
22 | 04 | 2020 I SITA

"Nemáme budúcnosť, ak zničíme prostredie, ktoré nás drží pri živote," skonštatoval pápež František.


Pápež František vyzval svetových lídrov, aby si vzali ponaučenie z pandémie koronavírusu a spolupracovali na ochrane planéty a tých, ktorých najviac ohrozuje využívanie a ničenie životného prostredia. Vyjadril sa tak v stredu pri príležitosti 50. výročia Dňa Zeme.

František si pritom ochranu životného prostredia stanovil za jeden z hlavných bodov svojho pôsobenia na pápežskom stolci a venoval mu aj jednu encykliku.

"Ako nás naučila tragická pandémia koronavírusu, globálne výzvy môžeme prekonať len tak, že budeme k sebe navzájom solidárni a podporíme tých najzraniteľnejších medzi nami," vyjadril sa František v stredu.

Pápež tiež vyjadril podporu hnutiam mladých ľudí, ktoré pripomínajú starším generáciám, že zlyhali v ochrane planéty. "Nemáme budúcnosť, ak zničíme prostredie, ktoré nás drží pri živote," skonštatoval.

„Fed nemôže tlačiť zlato:“ Bank of America očakáva prudký nárast cien zlata
V čase slabého hospodárskeho rastu a zvýšenej volatility trhu analytici tvrdia, že cena zlata je na vzostupe. Podľa Bank of America má drahý kov zdražieť o 78 percent, pričom dosiahne cenu 3000 dolárov za uncu za 18 mesiacov, informuje portál... Čítať ďalej
22 | 04 | 2020 | Marek Molnár