Dvom čínskym lekárom po nakazení koronavírusom stmavla pleť!
21 | 04 | 2020 I Miroslav Tóth

Dvom čínskym lekárom, ktorí ochoreli chorobou covid-19 a museli byť napojení na mimotelový obeh, stmavla pleť. Zatiaľ čo jeden z ošetrujúcich lekárov sa domnieva, že stmavnutie je výsledkom hormonálnej nerovnováhy po poškodení pečene koronavírusom, iný tvrdia, že táto nerovnováha môže byť aj dôsledkom podaní lieku, píše The Sun.


Dvaja lekári Aj Fan a Chu Wej-feng sa nakazili v januári od pacientov vo wuchanskej ústrednej nemocnici. S odvolaním sa na reportáž čínskej televízie o tom v pondelok informoval britský denník Daily Mail.

Dôvod, prečo obom mužom pleť výrazne stmavla, je nejasný. Čínske médiá s odvolaním sa na ošetrujúcého lekára uviedla, že neobvyklé stmavnutie spôsobila hormonálna nerovnováha po tom, čo im koronavírus poškodil pečeň.





Ošetrujúci lekár urológa Chu sa domnieva, že pleť oboch doktorov mohla stmavnúť aj kvôli liekom, ktoré im boli podané na začiatku choroby. Názov látky, ktorej vedľajším účinkom môže byť práve stmavnutie pleti, lekár neoznámil. Normálne sfarbenie by sa obom lekárom malo podľa neho vrátiť so zlepšením stavu pečene.


Koronavírus pozastavuje raketové zrážky medzi Tureckom a USA: Aktivácia S-400 sa odkladá!
Plány Turecka na spustenie nových ruských systémov protiraketovej obrany sa oneskorili prepuknutím koronavírusu, ale nezamýšľajú zvrátiť rozhodnutie, ktoré vyvolalo hrozbu amerických sankcií, uviedol turecký predstaviteľ. Čítať ďalej
21 | 04 | 2020 | Timotej Dudka