Predseda Úradu pre verejné obstarávanie privítal, že vláda zahrnula do svojho programu aj návrhy úradu
19 | 04 | 2020 I SITA

Predseda Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Miroslav Hlivák privítal, že vláda zahrnula do svojho programového vyhlásenia návrhy, ktoré jej úrad zaslal v snahe zvýšiť dôraz na strategickú oblasť verejného obstarávania.


"Teší ma, že vláda si osvojila naše návrhy. Tie sú súčasťou reformy verejného obstarávania, ktorú od nástupu do funkcie realizujem spolu s tímom kolegov," zareagoval v nedeľu Hlivák na schválenie programového vyhlásenia vlády na roky 2020 - 2024.

"V snahe zvyšovať kvalitu života ľudí z európskych zdrojov sme rozpracovali koncept jedenkrát a dosť. To, že sa s ním vláda stotožnila a premietla ho do svojho dôležitého dokumentu, vnímam aj ako prejav dôvery, keďže úrad sa má stať tým subjektom, ktorý bude kontrolovať proces verejného obstarávania pri eurofondových zákazkách," uviedol Hlivák.

Vláda sa podľa predsedu ÚVO rovnako prihlásila aj k úradom urgovanej potrebe posilniť jeho nezávislosť, zvyšovať odbornosť v oblasti verejných nákupov, či potrebe posilňovať informovanosť a otvorenú komunikáciu.

Voľby do NR SR by vyhralo OĽaNO, na druhom mieste by skončil Smer-SD
Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali v polovici apríla, zvíťazilo by hnutie OĽaNO so ziskom 24,4 percenta hlasov. Na druhom mieste by skončil Smer-SD, ktorý by volilo 21,8 percenta respondentov. Čítať ďalej
19 | 04 | 2020 | TASR