AKTUALIZOVANÉ: Ochorenie COVID-19 má u nás ďalšie dve obete
16 | 04 | 2020 I TASR/SITA
Správa bola aktualizovaná dňa 16.04.2020 o 12:40.

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vo štvrtok potvrdilo ďalšie dve úmrtia na nový koronavírus. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.


Ako uviedla, ministerstvu úmrtia nahlásili nemocnice. Na toto ochorenie tak na Slovensku zomrelo už osem pacientov.

"Včera zomrela vo Fakultnej nemocnici J.A. Reimanna v Prešove pacientka s onkologickou diagnózou pozitívne testovaná na koronavírus, hospitalizovaná bola na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny s obojstranným zápalom pľúc," uviedla hovorkyňa rezortu.

V stredu zomrel aj ďalší pacient v Univerzitnej nemocnici Bratislava. Išlo o muža z Domova sociálnych služieb Pezinok. "Jeho stav bol počas dňa stabilizovaný, náhle sa ale zhoršil, napriek enormnej snahe zdravotníkov v nemocnici sa mu, žiaľ, nepodarilo pomôcť," konštatovala.

Z ochorenia Covid-19 sa na Slovensku vyliečilo doteraz 167 ľudí. Z toho 43 bolo hospitalizovaných v nemocniciach a 124 sa vyliečilo v domácej izolácii.

Slovensko sa za dva týždne prepadlo v rebríčku boja s koronavírusom o desiatky miest
Ešte koncom marca sa Slovensko nachádzalo na treťom mieste hodnotenia bezpečnosti krajín v súvislosti s koronavírusom v rebríčku Deep Knowledge Group. Po dvoch týždňoch sa krajina prepadla na 38. pozíciu. Čítať ďalej
16 | 04 | 2020 | Jaroslav Fabok