Slovensko sa za dva týždne prepadlo v rebríčku boja s koronavírusom o desiatky miest
16 | 04 | 2020 I Jaroslav Fabok

Ešte koncom marca sa Slovensko nachádzalo na treťom mieste hodnotenia bezpečnosti krajín v súvislosti s koronavírusom v rebríčku Deep Knowledge Group. Po dvoch týždňoch sa krajina prepadla na 38. pozíciu.


Konzorcium Deep Knowledge Group, ktoré v sebe združuje viacero komerčných a neziskových organizácií v oblasti DeepTech a Frontier Technologies, pravidelne aktualizuje svoj rebríček bezpečných a rizikových krajín bojujúcich s pandémiou koronavírusu.


Rebríček konzorcia zaradil Slovensko ešte 29. marca na tretie miesto v oblasti zabezpečenia ochrany pred koronavírusom. Aktuálne sa však podľa Deep Knowledge Group Slovensko v hodnotení prepadlo o 35. miest a od konzorcia získalo skóre 554,63.




Rebríček bezpečnosti krajín podľa, ktorý zostavilo konzorcium Deep Knowledge Group

Podľa výsledkov rebríčka z konca marca, ktorými sa začiatkom apríla na svojom Facebooku chválil premiér Igor Matovič, Slovensko v bezpečnosti predbehlo dokonca aj Nový Zéland, Taiwan alebo susedné Rakúsko.


Našu krajinu, ktorá sa v aktualizovanom rebríčku nachádza na 38. mieste, však momentálne predbehli aj okolité štáty ako Rakúsko (12. miesto), Maďarsko (14. miesto) alebo Česká republika (25. miesto) či Poľsko (33. miesto).


Slovensko aktuálne eviduje 863 nakazených vírusom COVID-19 pričom ochoreniu na našom území podľahlo šesť ľudí.


Nová vláda „upratuje“: Matovičov nominant končí pre nezhody s kollárovcami
Nominant OĽaNO Ján Marosz, ktorý po voľbách pôsobil ako štátny tajomník na rezorte dopravy, sa na svojom poste dlho neudržal. Nový minister dopravy Andrej Doležal (Sme rodina) si vybral svojho človeka. Čítať ďalej
02 | 04 | 2020 | Jaroslav Fabok