Matovič odkázal aktivistom: „Buďte ticho“
13 | 04 | 2020 I Peter Haluza

Premiér vo svojom statuse píše aj o tom, že obľúbená strana ľudí za bratislavskou klávesnicou prepadla a majú sa s tým zmieriť.


Premiér Igor Matovič si v pondelok opäť vylial srdce na sociálnej sieti, kde spucoval „ľudskoprávnych aktivistov“, ktorí ho kritizovali za
Vláda sa rozhodla uzavrieť päť osád na Spiši
Týka sa to mesta Krompachy, konkrétne sú tu tri lokality, v ktorých sú pozitívne testovaní a potom sa to týka dvoch blízkych obcí Bystrany a Žehra. Čítať ďalej
09 | 04 | 2020 | SITA
rómskych osád na Spiši.

„Vraj je to nehumánne, vraj je to nesprávne, vraj je to amaterizmus, vraj je to protirómske opatrenie, vraj v čase uzavretia osád neboli nachystané - pojazdné bankomaty, pojazdné predajne potravín, pojazdné predajne drogérií a dreva, pojazdné nemocnice, pojazdné psychologické poradne, pojazdné neviem čo. Tak takto: premilení "ľudskoprávni" aktivisti - skúsme ísť na to inak - poďte príkladom - šup zoberte si rúška, rukavice, batôžky - a hor sa do karantenizovaných osád! Veľmi sa tam teraz vaša nezištná a odvážna pomoc zíde,“ napísal Matovič.



 

Podľa neho je uzatvorenie celej oblasti do karantény pri zvýšenom riziku nákazy regulérny protiepidemiologický postup všade na svete a nie je to opatrenie proti Rómom. Okrem toho bolo údajne každému nakazenému a jeho blízkemu z karantenizovanej osady umožnené z osady odísť do štátnej karantény, čo ale využíva len minimum z ľudí z osád. Na túto tému si opäť neodpustil ani kritiku Pelegriniho vlády.

Matovič ďalej napísal, že ak sa vyskytne "nerómske" sídlisko či obec, kde bude hroziť rovnaké zvrhnutie sa epidémie do okolia, zavrú ju úplne rovnako do karantény, lebo ide o hygienické a nie rasistické opatrenie.

Slovensko zvažuje dať pre koronavírus do karantény celé oblasti
Ako uviedol minister zdravotníctva, nezáleží na tom, či pôjde o marginalizované komunity, alebo nie. Čítať ďalej
09 | 04 | 2020 | SITA


 

Ľuďom cez sociálnu sieť ďalej odkázal, že môžu ísť do netestovaných osád a robiť tam osvetu. „... a ak by sa nakoniec ukázalo, že odvážni ste len za bratislavskou klávesnicou, tak buďte ticho a neznevažujete prácu stoviek odvážnych ľudí (policajtov, vojakov, hygienikov, zamestnancov obecných a mestských úradov, sestričiek, lekárov, dobrovoľníkov a mnohých ďalších),“ napísal.

„Viem, že vaša obľúbená strana vo voľbách prepadla. Holt, zmierte sa s tým a nehádžte polená pod nohy. Toto nie je ten čas ... keď korona skončí, budete mať času a príležitostí habadej,“ uzavrel svoj status premiér.

Šokujúca predpoveď vedcov: vrchol nakazených koronavírusom má byť na Slovensku už o 11 dní
Slovensko by mohlo dosiahnuť vrchol počtu nakazených koronavírusom už 23. apríla. Po tom, ako krajina dosiahne vrchol, by mal počet pozitívne testovaných klesať a situácia by sa mala začať všeobecne zlepšovať. Čítať ďalej
12 | 04 | 2020 | Jaroslav Fabok