Boris Johnson je vyliečený, jeho test na Covid-19 vyšiel negatívne
13 | 04 | 2020 I Marek Molnár

Premiér Spojeného kráľovstva Boris Johnson bol pred prepustením z nemocnice testovaný na Covid-19, pričom výsledok bol negatívny. Johnson sa vráti do práce, hneď ako to povolí jeho lekársky tím. Informuje portál RT.


Johnson bol prepustený z nemocnice v nedeľu, týždeň potom, čo bol prijatý s vírusom Covid-19. Premiér strávil niekoľko dní na intenzívnej starostlivosti a po svojom prepustení uviedol, že „sa to vyvinulo veľmi dobre“.

Hovorca premiéra v pondelok uviedol, že Johnson bol pred jeho prepustením testovaný na koronavírus a výsledok bol negatívny. Avšak aj napriek tomu bude naďalej doma odpočívať a „to, kedy sa vráti do práce, závisí od jeho lekárskeho tímu,“ dodal hovorca.

Minister zahraničia Dominic Raab bude aj naďalej zastupovať Johnsona v jeho neprítomnosti.

Ironické: Boris Johnson sa chcel stať hrdinom ako z filmu Čeľuste. Nevyšlo
Britský premiér okúsil vlastnú medicínu. Po ochorení na COVID-19 sa ešte viac stal objektom kritiky a tiež posmeškov. Hoci zrejme túžil byť hrdinom a riadil sa i poznatkami vedy, dôsledky neskorého prebudenia budú značné pre neho, aj pre jeho... Čítať ďalej
29 | 03 | 2020 | Natália Sollárová


Premiér po opustení nemocnice poďakoval všetkým lekárom a sestrám za vynikajúcu starostlivosť, ktorú dostal, pričom jeho tehotná snúbenica Carrie Symondsová na Twitteri taktiež poďakovala „neuveriteľnému“ lekárskemu tímu, ktorý sa staral o jej partnera.

Po návrate do práce bude Johnson v čele vlády, ktorá je ešte stále kritizovaná za zlú reakciu na pandémiu. Kabinet Spojeného kráľovstva čelí neustálej kritike za nedostatok ochranných pomôcok v nemocniciach, pričom bezpečnostné opatrenia na zastavenie šírenia Covid-19 začali slabnúť kvôli netrpezlivosti občanov.

Prečo bude mať britský premiér fantastickú manželku?
Tehotná snúbenica britského premiéra mala príznaky nového koronavírusu a posledný týždeň strávila v izolácii rovnako ako Boris Johnson. Čítať ďalej
05 | 04 | 2020 | Natália Sollárová