Prečo bude mať britský premiér fantastickú manželku?
05 | 04 | 2020 I Natália Sollárová

Tehotná snúbenica britského premiéra mala príznaky nového koronavírusu a posledný týždeň strávila v izolácii rovnako ako Boris Johnson.


Aj snúbenica britského premiéra Carrie Symondsová (32) zostala v izolácii kvôli tomu, že pociťovala príznaky ochorenia COVID-19. Boris Johnson (55) má infekciu potvrdenú od 27. marca. Týždňovú karanténu chcel ukončiť minulý piatok, kvôli pretrvávajúcej teplote sa však rozhodol v nej pokračovať.

Jeho pôvodný zámer držať sa v izolácii len 7 dní kritizovala labouristická poslankyňa Rosena Allinová-Khanová. Ako uviedli idnes.cz, premiéra vyzvala, aby v karanténe strávil celkovo 14 dní tak, ako to odporúča aj Svetová zdravotnícka organizácia (WHO).

Snúbenica Borisa Johnsona na Twitteri uverejnila status, že posledný týždeň musela stráviť v posteli s príznakmi nového koronavírusu. Nebola však testovaná a po siedmich dňoch odpočinku sa cíti silnejšie a lepšie. Byť tehotná a mať zároveň COVID-19 je podľa Symondsovej dosť znepokojivé. Ostatné ženy v podobnej situácii preto vyzvala, aby sa riadili odporúčaniami britskej Kráľovskej akadémie pôrodníkov a gynekológov, ktoré považuje za upokojujúce.



Symondsová a Johnson sú spolu od roku 2018 a svadbu pôvodne plánovali mať na jar tohto roku. Po sobáši sa Johnson po 250 rokoch stane prvým britským premiérom, ktorý sa oženil počas pôsobenia vo funkcii. Narodenie svojho dieťaťa očakávajú začiatkom leta.

Pre Borisa Johnsona to bude už piaty potomok, pretože so svojou druhou ženou, Marinou Wheelerovou, má už 4 deti. Pár sa oficiálne rozišiel v roku 2018 po 23 rokoch manželstva, údajne kvôli Johnsonovej nevere. Johnson tak má na svojom konte aj ďalšie „naj“ – je zároveň prvým moderným premiérom, ktorý sa v priebehu úradovania rozviedol.

Britský predseda vlády Boris Johnson a Carrie Symondsová sa zasnúbili a čakajú dieťa!
Predseda vlády Boris Johnson a jeho partnerka Carrie Symonds sa zasnúbili a začiatkom leta očakávajú dieťa. Informuje BBC. Čítať ďalej
01 | 03 | 2020 | Timotej Dudka


Ako informovali scmp.com, Symondsová sa drží v úzadí,odkedy sa stala prvou slobodnou partnerkou britského predsedu vlády, ktorá sa kedy presťahovala na Downing Street. Temperamentná blondínka sa po tehotenstve a oznámení zásnub začala stotožňovať s oficiálnou rolou manželky premiéra, hoci zatiaľ nie je vydatá. Zmenila účes i šatník.

Budúca manželka britského premiéra vyrástla v juhozápadnom Lodnýne a navštevovala súkromnú dievčenskú školu, medzi absolventky ktorej patrí napríklad aj Kate Beckinsale a Nigella Lawson.

Okrem toho má za sebou i úspešnú kariéru. Po tom, ako sa stala riaditeľkou komunikácie pre konzervatívcov, ju magazín PR Week označil za druhého najdôležitejšieho človeka v politickej komunikácii v roku 2018. Jej hlavnou oblasťou záujmu sú však environmentálne projekty.

Podľa znalcov britskej politiky bude Johnsonovi fantastickou manželkou. Zdroj blízky konzervatívnej strane uviedol, že rozumie „hre“. „S jej zázemím vie byť pred svojimi súpermi dva alebo tri kroky napred,“ dodal.

AKTUALIZOVANÉ: Boris Johnson je nakazený koronavírusom!
Britský premiér Boris Johnson je pozítivny na Covid-19. Bude izolovaný u seba doma, ale stále bude mať na starosti vládu. Informuje portál RT. Čítať ďalej
27 | 03 | 2020 | Marek Molnár