Brutálne video z drsnej prírody: Čajka zjedla polmetrového králika ako malinu!
12 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

Na kameru sa podarilo zachytiť scénu, ktorá zaskočí nejedného diváka. Na video z neľútostnej prírody, uverejnené na YouTube, upozornil spravodajský portál Blesk.cz.


Na zábere z videa je vidieť čajku, ako z nory vytiahne bezbranného králika za hlavu. Králika, ktorého behom malej chvíle zhltne vcelku aj s kožuchom.

Urastený vták sa rozhodol pre sústo, ktoré na prvý pohľad vyzeralo nad jeho možnosti. Najprv sa králikom zdanlivo dávil a následne skončil hlboko v jeho hladnom krku. Na poslednom zábere trčali zo zobáka už len králičie pracky.



Video bolo nakrútené v prírodnej rezervácii na ostrove Skomer Island v juhozápadnom Walese. Aj keď sa celá situácia zdá trochu bizarná a neuveriteľná, podľa expertov z organizácie Wildlife Trust dôležitou a prirodzenou súčasťou jedálnička čajky sú aj králiky. Ako uviedli pre spravodajcu Wales Online, tieto sú súčasťou ich stravy hlavne v prípade, keď je nedostatok malého vtáctva či turistov s desiatou.

Ako je to s nosením rukavíc počas nakupovania?
V časoch pandémie si ľudia často kladú otázky, nad ktorými sa predtým nemuseli vôbec zamýšľať. Jednou z nich je otázka týkajúca sa nosenia rukavíc počas nákupov, na ktorú dokázal portál Novinky.cz užitočne odpovedať. Čítať ďalej
12 | 04 | 2020 | Timotej Dudka