Mesto Wu-chan sa po dvoch mesiacoch opäť otvorilo
08 | 04 | 2020 I Miroslav Tóth

Čínske mesto Wu-chan, odkiaľ sa začal šíriť do sveta koronavírus, sa v stredu po viac ako dvoch mesiacoch znovu otvorilo. Na wuchanskom letisku boli obnovené vnútroštátne lety s výnimkou tých do Pekingu a podľa agentúry Reuters jedenásťmilionové mesto od polnoci do rána miestneho času letecky opustilo vyše 10 tisíc ľudí.




Mesto Wu-chan bolo uzatvorené od 23. januára, teraz je od polnoci opäť spojené s okolitým svetom. Podľa počtu vopred zakúpených lístkov sa očakáva, že ďalších 55 tisíc osôb odíde z Wu-chan ešte v stredu vlakom.





Možnosti odísť využila aj Chao Mej z mesta En-š ', ktoré leží 450 kilometrov západne. Tridsaťdeväťročná žena uviedla, že dva a pol mesiaca nevidela svoje deti, ktoré zostali doma, zatiaľ čo ona uviazla v karanténe vo Wu-chan, kde pracuje v školskej jedálni.





"Spočiatku som každú noc plakala. Bolo to hrozné, pretože moja dcéra je ešte veľmi malá, má len desať rokov," uviedla. Dnes radosťou nemohla dospať. "Vstala som už o štvrtej hodine ráno. Je to tak úžasný pocit!" povedala.


Ministri Spojeného kráľovstva "nepočítajú" s teóriou, že Covid-19 pochádza z laboratória v meste Wu-chan
Vedúci členovia vlády Spojeného kráľovstva nedôverujú teórii, že pandémia Covid-19 pochádza z laboratória v meste Wu-chan, pôvodného epicentra koronavírusu. Informuje portál RT. Čítať ďalej
06 | 04 | 2020 | Marek Molnár