Vojna drogových kartelov v Mexiku si vyžiadala ďalších 19 mŕtvych
05 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

Prestrelka medzi konkurenčnými drogovými kartelmi si vyžiadala 19 obetí v štáte Chihuahua v severnom Mexiku, informuje portál Reuters.


„Sú to dve konkurenčné zločinecké skupiny, ktoré bojujú proti sebe v obchode s drogami, ktoré pašujú do Spojených štátov,“ uviedol generálny prokurátor štátu Chihuahua Cesar Peniche.

Bezpečnostné sily našli v piatok večer 18 tiel na mieste streľby v obci Madera. Zranený muž, ktorý opustil miesto činu, taktiež podľahol zraneniam, informovala vo vyhlásení štátna prokuratúra.

Polícia z miesta činu zabavila 18 strelných zbraní, dve vozidlá a dva granáty. Podľa vyhlásenia sa pokračuje v hľadaní ozbrojených mužov. Miestne médiá informovali, že patrili do skupín spojených s kartelom Juarez a jeho rivalom Sinaloa Cartel, čo potvrdil aj Peniche.



Mexický prezident Andres Manuel Lopez Obrador v piatok uviedol, že násilie medzi zločineckými skupinami pretrváva aj napriek prepuknutiu koronavírusu v krajine. „Na konci marca, keď sa tu koronavírus rozšíril, sa chvíľu zdalo, že sa tu kriminalita a násilie upokojili, bol to však iba mylný klam,“ uviedol prezident.

V minulom roku členovia kartelu Juarez zastrelili tri ženy a šesť detí, ktoré sú členmi americko-mexickej mormonskej komunity, pri útoku počas bieleho dňa v severnom štáte Sonora.

28 pasažierov je nezvestných po tom, ako vypadli cez palubu trajektu počas cyklónu
Najmenej 28 pasažierov je nezvestných a pravdepodobne mŕtvych po tom, ako vypadli cez palubu trajektu v oblasti Šalamúnových ostrovov počas silnej búrky, pred ktorou bol kapitán varovaný, informuje Guardian. Čítať ďalej
04 | 04 | 2020 | Timotej Dudka