Počet potvrdených prípadov COVID-19 na celom svete oficiálne presiahol 1 milión
03 | 04 | 2020 I Timotej Dudka

Celosvetový počet potvrdených prípadov COVID-19, choroby spôsobenej novým koronavírusom prekročil 1 milión, informuje Huffpost.






Viac ako 51 000 ľudí v dôsledku infekcie prišlo o život a najmenej 208 000 sa z nej uzdravilo. Prvá známa infekcia COVID-19 bola zdokumentovaná v decembri v čínskom meste Wu-chan.




Spojené štáty 26. marca prevýšili Čínu v počte nakazených. Keďže sa vírus naďalej šíri takmer po celom svete, väčšina národov v posledných týždňoch zaviedla prísne opatrenia voči sociálnej dištancii.

Čína po prvom návale pacientov, ktorým bola infekcia COVID-19 diagnostikovaná, zaznamenáva druhý nával infekcií, napriek tomu krajina minulý týždeň oznámila, že 8. apríla plánuje zmierniť svoje obmedzenia vo Wu-chane, pôvodnom epicentre pandémie.

Grécky premiér varuje pred „najkritickejším mesiacom“ v boji proti Covid-19
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis varoval, že Grécko čelí svojmu „najkritickejšiemu mesiacu“ v boji proti pandémii Covid-19. Informuje portál RT. Čítať ďalej
03 | 04 | 2020 | Marek Molnár


Niekoľko najviac postihnutých európskych krajín vrátane Talianska, Španielska, Francúzska a Nemecka sa stalo novými epicentrami vírusu. Celosvetovo najvyšší počet úmrtí spôsobených novým koronavírusom zaznamenalo Taliansko (takmer 14 000).

Na Blízkom východe je najpostihnutejšou krajinou Irán s viac ako 50 000 prípadmi infekcie. Izrael nahlásil najmenej 7 000 prípadov.

Slovensko postihlo 450 prípadov nákazy, z nich už jeden prišiel o život. Ide o 60-ročného obyvateľa Bojníc, ktorý údajne podľahol ochoreniu po tom, ako ho prepustili z bojnickej nemocnice.

Odhaduje sa, že na Zemi je 7,8 miliardy ľudí, čo znamená, že v súčasnosti je vírusom infikovaných najmenej 0,01% svetovej populácie. Odborníci v oblasti verejného zdravia však varovali, že tento počet môže byť v súčasnosti vyšší vďaka nedostatku testovania.

Prečo na koronavírus zomiera tak málo Nemcov? Odborníci sú zmätení
Zatiaľ čo sa krajiny na celom svete snažia vysporiadať so smrťou, panikou, obmedzeniami a s vyťaženou ekonomikou spôsobenou pandémiou koronavírusu, v Nemecku to vyzerá celkom inak, informuje NBC. Čítať ďalej
02 | 04 | 2020 | Timotej Dudka