Láska v čase koronakrízy (VIDEO)
02 | 04 | 2020 I Peter Paľonder

Láska cez uzavreté hranice a bez internetu


Láska v časoch koronavírusu môže byť ťažká. Najmä, ak žijete v dvoch rôznych krajinách, ktoré navzájom uzavreli hranice. Nemecko-dánsky pár sa stretáva pri hraniciach aj tak. Tento dojímavý príbeh priniesla televízna stanica Euronwes.

Láska kvitne v každom veku. Nie každý však využíva možnosti internetovej komunikácie. Stará škola je stará škola.

Aj 89-ročný Karsten Tüchsen Hansen zo Severného Frieslandu a jeho 85-ročná priateľka Inga Rasmussen z Dánska si napriek uzavretým hraniciam našli svoje vlastné riešenie: stretávajú sa každý deň na hraničnom priechode. Pri turnikete majú kávu, punč aj sušienky.

Karsten hovorí, ako sa navzájom spoznali: „Ja som vdovec už tri roky, Inga dva roky. Pýtali sme sa sami seba:, Na čo čakáme? ´ Dal som jej kyticu kvetov a pili sme šampanské. “

Pár je spolu od tej doby. Budú to už dva roky. Obaja dúfajú, že sa uvidia bez bariéry ešte pred Veľkou nocou. No predpovede odborníkom im nie sú naklonené.



Neprispôsobiví ignorujú nariadenia vlády. Ako ďalej?
Hneď na úvod je potrebné povedať, že neprispôsobiví nie sú len Rómovia. Neprispôsobiví sú hlavne osoby ignorujúce potrebu nosiť rúška, zdržiavať sa v skupinách a osoby nerešpektujúce čas v supermarketoch vyhradený pre dôchodcov. Dalo by sa... Čítať ďalej
01 | 04 | 2020 | Peter Paľonder