Repák odmieta diskreditáciu Grendela,ku komunikácii cez Threemu sa nevyjadril
01 | 04 | 2020 I TASR

Advokát Dušan Repák, na ktorého podal podnet Slovenskej advokátskej komore (SAK) podpredseda Národnej rady (NR) SR Gábor Grendel (OĽaNO), odmieta objednávku diskreditácie u Mariana K. počas komunálnych volieb v roku 2018.


Na otázky TASR týkajúce sa toho, či s Marianom K. komunikoval cez aplikáciu Threema, neodpovedal.

„Pri osobe pána Gábora Grendela som nemal vedomosť o žiadnej kauze ani probléme, nedisponoval som materiálom, ktorý by niečo čo i len naznačoval,“ uviedol Repák. Odmieta, že by si objednal diskreditáciu jeho alebo kohokoľvek iného. „Hneď ako mi bude jeho podnet doručený Slovenskou advokátskou komorou na vyjadrenie, k tomuto sa po jeho preštudovaní vyjadrím,“ uviedol advokát na margo samotného podnetu.

V podnete, ktorý SAK zaslal Grendel, sú pasáže z komunikácie cez aplikáciu Threema, ktorej autenticitu potvrdil neprávoplatným rozsudkom Špecializovaný trestný súd v Pezinku v kauze falšovania televíznych zmeniek.

Žilinský boss podsvetia svedčí o nekalých praktikách sudcov
V minulosti bol František Salinger odsúdený na 13 rokov väzenia kvôli výbuchu telefónnej búdky, ktorý sa stal v Žiline v roku 1998. Čítať ďalej
01 | 04 | 2020 | František Németh


V komunikácii sa má podľa Grendela advokát Repák pýtať Mariana K. na „niečo zaujímavé,“ čo by sa dalo použiť proti Grendelovi pred komunálnymi voľbami v bratislavskom Starom Meste. Marian K. mu vtedy odpísal, že to pripraví, s otázkou, koho bude Repák „presadzovať“.

Na to mal Repák odpísať, že nikoho, avšak kandidát na starostu a zároveň vtedajší starosta Starého Mesta Radoslav Števčík mu mal vyhovovať viac ako Grendel. Grendel si myslí, že Repák pri tomto konaní nepostupoval svedomito a čestne, čo je v rozpore so zákonom o advokácii.

To ho viedlo k podaniu sťažnosti. Vo svojej sťažnosti zároveň upozorňuje na to, že v marci 2018 boli už medializované správy o nekalej činnosti Mariana K., ktorý je v súčasnosti okrem iného obžalovaný za vraždu novinára Jána Kuciaka. „Nech vysvetľuje komore, prečo mal problém s tým, aby som sa stal starostom bratislavského Starého Mesta,“ uviedol Grendel na adresu Repáka.

Slovenskí odborári varujú pred sociálnymi nepokojmi
Prijaté vládne opatrenia podľa viceprezidentky KOZ Moniky Uhlerovej pomôžu len veľmi malej skupine zamestnancov a podnikov. Čítať ďalej
01 | 04 | 2020 | SITA